Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Det er en hel haug av gode grunner til å lage sin egen sminke.

Først og fremst kan man spare penger, men bedre kontroll over hva sminken din inneholder av ingredienser får man jo også.

I tillegg er det både gøy og avslappende å leke kosmetiskkjemiker for en dag! Men heldigvis innebærer disse triksene verken kolber til destillasjon eller behov for vernebriller.

Personlig har jeg laget både sminke og hudpleie selv i mange år.

Spesielt rensemiddel til å vaske sminkekoster synes jeg det er best å lage selv, og både salt- og sukkerskrubben min gjør kroppen mykere enn noe annet fra butikken!

DIY-skjønnhetsprodukter

Som makeupartist og skjønnhetsjournalist, har jeg selvfølgelig veldig mye og god sminke som er ferdiglaget på lager.

Men muligheten til å kunne skape min egen øyenskyggefarge ved behov, eller den perfekte fargede leppepomaden, er virkelig en jeg verdsetter.

Derfor vil jeg gjerne dele fem av mine beste oppskrifter på DIY-skjønnhetsprodukter, som er enkle å lage og gode å bruke.

Noe kan lages helt fra scratch, mens enkelte bruker man en blanding av sminke som mange allerede har hjemme sammen med hudpleieprodukter.

Så er du ute etter en liten gave til deg selv eller andre, er det bare å trykke seg gjennom DIY-oppskriftene under!

Og del gjerne et bilde på Instagram og tagg oss med @kamillenorge så vi får se hvordan det gikk!

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!