Pavlova oppskrift

Pavlova med banan og pasjonsfrukt

Den russiske kaka pavlova er enkel å lage og er blitt en av våre favoritter!

PAVLOVA: Pavlova marengskake er den perfekte festkaka og pynter du den med jordbær, bringebær og blåbær egner den seg super til 17. mai!

PAVLOVA: Pavlova marengskake er den perfekte festkaka og pynter du den med jordbær, bringebær og blåbær egner den seg super til 17. mai! Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert

Foto: Foto: Bulls

Du trenger:

4 eggehviter

330 g sukker

1 klype salt

1 ½ ts eplesidereddik

1 ½ ts vaniljeekstrakt

2 dl kremfløte, pisket

3 bananer

3 pasjonsfrukt, innholdet

 

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg et bakepapir på bakebrettet og tegn opp en sirkel med en blyant på ca. 23 cm.

2. Pisk eggehvitene, tilsett en liten klype salt. Gradvis hell i sukkeret mens du pisker til blandingen blir stiv og blank. Når den er ferdig, bland inn eddik og vaniljeekstrakt. Bruk en slikkepott eller en stor skje til å bre røren i den tegnede sirkelen.

3. Lag en fin form, gjerne med et lite søkk der hvor kremen skal være.

4. Sett kaka inn i ovnen og reduser varmen til 150 °C. La den stå i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen, la den stå med åpen dør mens kaken kjøles helt ned.

5. Sett så bunnen på et kakefat og pynt den med krem, banan og pasjonsfrukt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag