Oppskrift kjøttboller

Spicy kjøttboller

Disse spicy herlighetene lager du enkelt selv!

KJØTTBOLLER: Deilige kjøttboller som egner seg perfekt til tapas.

KJØTTBOLLER: Deilige kjøttboller som egner seg perfekt til tapas. Foto: Foto: Birgit Fauske

Publisert Oppdatert

Tilberedningstid: 10 minutter + steking.

 

Du trenger (til 6-8 personer):

1 ½ dl brødsmuler

½ dl melk

3 dl revet parmesan

½ løk, finhakket

1 ½ dl flatpersille, finhakket

2 egg

4 fedd hvitløk, presset

1-3 ts malt chilipepper hvis du vil, evt cayennepepper

2 ts salt

1 ts nykvernet pepper

900 g kjøttdeig, gjerne blanding av karbonade og svin

150 g bacon, finhakket

 

Slik gjør du:

1. Ha brødsmuler og melk i en liten bolle og sett til side slik at det får trekke.

2. Bland sammen parmesan, løk, persille, egg, hvitløk, chili, salt og pepper i en stor bolle.

3. Ha i kjøtt og bacon. Press melken ut av brødet og ha brødet i sammen med kjøttdeigblandingen og kna det inn med hendene.

4. Lag små kjøttboller og stek dem i smør og olje. Hold dem lune til dere skal spise. Eventuelt varm dem opp like før.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning