Oppskrift kjøttboller

Spicy kjøttboller

Disse spicy herlighetene lager du enkelt selv!

KJØTTBOLLER: Deilige kjøttboller som egner seg perfekt til tapas.

KJØTTBOLLER: Deilige kjøttboller som egner seg perfekt til tapas. Foto: Foto: Birgit Fauske

Publisert Oppdatert

Tilberedningstid: 10 minutter + steking.

 

Du trenger (til 6-8 personer):

1 ½ dl brødsmuler

½ dl melk

3 dl revet parmesan

½ løk, finhakket

1 ½ dl flatpersille, finhakket

2 egg

4 fedd hvitløk, presset

1-3 ts malt chilipepper hvis du vil, evt cayennepepper

2 ts salt

1 ts nykvernet pepper

900 g kjøttdeig, gjerne blanding av karbonade og svin

150 g bacon, finhakket

 

Slik gjør du:

1. Ha brødsmuler og melk i en liten bolle og sett til side slik at det får trekke.

2. Bland sammen parmesan, løk, persille, egg, hvitløk, chili, salt og pepper i en stor bolle.

3. Ha i kjøtt og bacon. Press melken ut av brødet og ha brødet i sammen med kjøttdeigblandingen og kna det inn med hendene.

4. Lag små kjøttboller og stek dem i smør og olje. Hold dem lune til dere skal spise. Eventuelt varm dem opp like før.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag