Oppskrift blåbærmuffins

Store og saftige blåbærmuffins

Deilige blåbærmuffins er perfekt når søtsuget melder seg!

STORE BLÅBÆRMUFFINS: Ikke bare er blåbær utrolig godt i muffins, superbærene har også en rekke positive helseeffekter.

STORE BLÅBÆRMUFFINS: Ikke bare er blåbær utrolig godt i muffins, superbærene har også en rekke positive helseeffekter. Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert

Foto: Foto: Bulls

Muffins er godt å ha med på tur, til en varm kopp kaffe eller i barnebursdagen.

De er enkle og lage, og med smakfulle blåbær er det vanskelig å si nei takk.

Prøv også: Saftige matmuffins

 

Du trenger (til ca. 12 stk.):

6 dl hvetemel

1 ts bakepulver

 2 ½ dl sukker

 1 stort egg

 1,5 dl melk

 1,25 dl olje

 1 ts vaniljeekstrakt

 200 g store blåbær

 

Slik gjør du:

1. Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Bland 150 g blåbær i det tørre.

2. I en annen bolle pisker du lett sammen egget med melk, olje og vaniljeessens. Ha så det våte i det tørre.

3. Rør deigen forsiktig sammen med en sleiv. Det er om å gjøre å ikke røre mer enn nødvendig for ikke å knuse blåbærene.

4. Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren mellom dem. Fordel noen blåbær til på toppen av hver muffins.

5. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15–20 min, for muffins av vanlig størrelse. Stekes i 25–30 min, hvis du har brukt store muffinsformer.

6. Stek til de er gylne. Server med litt melis og revet sitronskall.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag