Bytt ut butikkvarianten, som inneholder mye sukker, og lag ditt eget, sunne sjokoladepålegg.

Ikke bare smaker det helt himmelsk, det har også gunstige innvirkninger på helsa.

Du trenger: 

5 dl hasselnøtter

4 ss råkakaopulver

3 ss sukrin melis

Ca. 1 dl plantemelk (jeg foretrekker havremelk)

En klype salt

sunt sjokoladepålegg oppskrift

SUNN SJOKKIS: Lager du ditt eget sjokoladepålegg, kan du spise det med god samvittighet enten det er helg eller ei. © Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø

Slik gjør du:

1. Rist hasselnøttene på brett i ovnen i ca 13 minutter. Følg med og sjekk med jevne mellomrom at de ikke blir brent, da blir de uspiselige.

La de avkjøles litt før du renser de for skallet, som har løsnet etter at de har vært i ovnen. Dette smaker ikke spesielt godt og bør fjernes så godt det lar seg gjøre. 

2. Ha rensede nøtter i food processor eller blender, og blend til du har fått nøttesmør. Du må muligens frem med slikkepotten underveis for å dytte på blandingen og sørge for at alt er blitt til smør.

3. Smak deg frem med sukrin melis og kakaopulver. Kanskje du vil ha det litt søtere, eller liker en mørkere sjokoladesmak. Hiv oppi en klype salt. 

4. Prøv deg frem med plantemelk til du får den konsistensen du foretrekker. Melken gjør pålegget mindre tungt og kompakt, og deilig og kremete.

For flere herlige oppskrifter kan du følge Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!