Knekkebrød

Du trenger:

4 dl (glutenfrie) havregryn

2 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl gresskarkjerner

5 dl vann

Litt salt

oppskrift hjemmelaget knekkebrød

GROVE KNEKKEBRØD: Frø og nøtter sørger for å holde deg god og mett lenge. Tåler du ikke gluten, kan du bruke glutenfri havregryn. © Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene sammen, og la blandingen svelle i en halv time.

2. Spre røren ut over to brett med bakepapir og sett inn i en forvarmet ovn på 190 grader.

3. Om du vil, ta brettene ut av ovnen etter ti minutter, og skjær ruter med pizzaskjærer eller lignende. Det vil gjøre det lettere å brekke opp knekkebrødene etter steking. Sett de så inn i ovnen igjen.

4. Den totale baketiden avhenger litt av tykkelsen på knekkebrødene, men etter 30-40 minutter begynner ting å skje. De ytterste knekkebrødene blir også oftest ferdig raskere. Følg med!

HUMMUS OPPSKRIFT: Enkel oppskrift på hummus med tahini. Hummus er perfekt tilbehør til middagen eller bruk hummus som et sunt pålegg.

HUMMUS: Hummus med tahini er perfekt som tilbehør til middagen eller som et sunt pålegg på hjemmelagde knekkebrød. © Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø

Hummus

Du trenger:

To bokser kikerter (ca 7 dl kikerter)

3 ss tahini

2 ss god kaldpresset olivenolje

Saften av 1/2 sitron

2 finhakkede hvitløksfedd

1/3 ts salt

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrendiensene godt med stavmikser eller i food processor.

2. Det finnes utallige måter å variere hummus på om man ønsker, for eksempel med rødbetejuice, soltørket tomat, paprikapulver, spisskummen, chili, friske urter og så videre. Prøv deg frem og finn din favoritt!

3. Spis knekkebrød med hummus på. NAM!

Følg Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!