Dette er perfekte matpakkevafler for deg som ønsker et sunt og godt alternativ til brødskiva.

Vaflenes naturlig høye innhold av proteiner bidrar til å holde deg mett lengre.

I tillegg til å være glutenfrie, er disse vaflene lavFODMAP. FODMAP er tungtfordøyelige karbohydrater som kan trigge symptomer hos mennesker med sensitiv mage.

Disse vaflene egner seg derfor godt for deg med irritabel tarm (IBS) og som følger et lavFODMAP-kosthold.

Du trenger (til 3 vaffelplater):

2 egg

3 ss cottage cheese

0,5 dl valgfri melk (laktoseredusert for lavFODMAP)

5 ss havregryn

1 ss olje

½ ts bakepulver

En klype salt

Smør til steking

oppskrift på sunne og myke vafler

NYT: Vaflenes naturlig høye innhold av proteiner bidrar til å holde deg mett lengre. Nyt med god samvittighet! © Foto: Julianne Lyngstad

Slik gjør du:

1. Bland ingrediensene i en bakebolle.

2. La røra svelle i 10-15 minutter.

3. Varm opp vaffeljernet og ha litt smør i jernet før du har i vaffelrøra. Stek vaflene til de er gylne i fargen.

Avkjøl på rist og nyt lune eller kalde med godt pålegg.

Sliter du med irritabel tarm eller bare lyst på knallgode rundstykker?  Eltefrie speltrundstykker på 1-2-3!

Flere lavFODMAP-oppskrifter finner du på bloggen til Julianne her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!