© Foto: Bulls

Du trenger:

3 egg

3 dl sukker

4 dl hvetemel

4 ss kakaopulver

3 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 neve hakkede

hasselnøtter (valgfritt)

3 dl lettmelk

200 g meierismør

 

Sjokoladekrem:

60 g meierismør

130 g melis

1 ss kakaopulver

(bakekakao)

1 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Smelt smøret og avkjøl.

2. Tilsett melk, avkjølt smør og sammenvispede egg i de tørre ingrediensene. Hvis du vil ha i hakkede nøtter, kan du vende dem inn nå.

3. Rør alle ingrediensene sammen. Hell røra i en bakepapirkledd springform på 24 cm. Stekes ved 175 °C i ca. 35 minutter.

 

Sjokoladekrem:

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken, og pynt etter ønske.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!