DEILIG TURMAT: Oppbevar deigen i et glass med lokk og ta den med i tursekken. © Foto: Anita Melås

Det er viktig å kose seg i påska, slappe av med en god bok eller kanskje du benytter sjansen til å strikke en trendy genser til våren.

Enten du foretrekker bypåske eller tilbringer ferien på fjellet, er pinnebrød ypperlig mat å ha med seg på tur.

Ernæringsfysiolog og blogger Elin Melås gir deg oppskiften på sunne og mettende pinnebrød.

 

Du trenger:

2,5 dl havremel

3 dl annet grovt mel, som steinmalt spelt

1 ts salt

2 ts bakepulver

2 ts provancekrydder

2 dl vann

4 ss olje eller flytende smør

 

Slik gjør du:

Rør det sammen og ta deigen med i sekken. Stekes på pinne eller trykkes ut på en varm stein.

Trykk deigen godt rundt pinnen. Denne deigen er uten siktet hvetemel og er derfor ikke like klebrig som andre varianter av pinnebrød.

 

Følg oss!

Instagram: @kamillenorge & @kamillepuls

Facebook: Klikk her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!