Hva gjør gothere når det er varmt?

De er bleke, sortkledde og skyr lyset. Sommeren er et slit, goth det endelig er høst!

Foto: Brian Auer

Publisert Oppdatert

En gang for lenge, lenge siden var Tom Lenham selv en gother. Han slet seg gjennom Camden Market i London i 30 varmegrader, ikledd i mørk, ankellang frakk, fedora-hatt og kubanske cowboystøvler.

Med ungdommelig selvtillit syntes han at han var den kuleste på jord (men skamrødmer av bildene i dag).

Med minnet om peset det var å være gother om sommeren, skapte han nettstedet gothsinhotweather.com.

- Jeg synes det er interessant når typiske øyeblikk fra A4-liv sidestilles med utradisjonell og alternativ livsstil, som når en gother i lakk og lær bygger sandslott. Jeg tror det får oss til å tenke over at vi oftest bedømmer folk ut fra utseende, ikke ut fra hvordan de oppfører seg. Men mest av alt er det sinnssykt morsomt å le av gothere! Det beste jeg vet er å le av folk i skinnbukser, sier Tom, eks-gother.

LA goths

Gothefaktor: 9

Svettefaktor: 5

- Kniplingeparasollen, en gothasol, er en gjenganger for overopphetede gothere. Dette paret får meg til å tenke på Tim Burton og Helene Bonham-Carter, på utkikk etter et barn å raske med seg.

Strandet babygoth

Foto: Brian Auer

Gothefaktor: 6

Svettefaktor: 7

- Denne dedikerte berta fant vi under en gothasol på en stekende varm dag. Hva skriver hun, mon tro? Kanskje et dikt om lidelelsen det er å bli dratt med på sommerferie? Legg merke til de sorte flip-flopene. Men hun gjør en fatal feil ved å la sollys nå hårskillet. Det kommer til å bli gjøre vondt i morgen!

Dypp tærne i et plaskebasseng av lidelse

Gothefaktor: 6

Foto: Alethea Carr

Svettefaktor: 3

- Gothere går bare til basseng for å studere resten av samfunnet, som dette eksemplaret som skremmer en tilfeldig svømmer. Gothasolen beskytter fra skadelige "dagstjerne" stråler. Som alle vet, kan sol føre til varme, smil og et ønske om å tro at verden er et bra sted - alt dødelig for en ekte gother.

80-talls gother

Gothefaktor: 6

Svettefaktor: 7

Foto: Seale Paterson

- Å som jeg savner 80-tallet. Da kunne du ta med deg din egen gothe-kjæledegge på campingtur. Legg merke til mangelen på ironi i hvordan den sortkledde står.

Ungdommens råskap

Gothefaktor: 3

Svettefaktor: 6

- Sukk, de søte tenåringsgotherne. De er ikke som alle andre på skolen. Ingen skjønner noe! En av dem har en is. Legg merke til sminken, av typen jeg-får-den-raskt-av-hvis-mamma-henter-oss-tidlig.

Foto: Sue Carter Flinn

Gutta på tur

Gothefaktor: 8

Svettefaktor: 4

- Overrasket av solen, visste disse mørkemennene råd - det var jo bare å gjemme seg under piren.

Det har to fordeler: Unngå den brennende Dagstjernen til natten hyller deg inn i sitt varme mørke. I tillegg kan du titte opp i skjørtene på jentene over deg. Fantastisk!

Foto: Andromeda Han

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning