Sendt inn av: Cathrine Møller og Lillian Nilsen

Ingredienser:

Bunn:

  • 1 pakke dots double Brownie-cookies
  • 50 gr smør
  • 50 gr kokesjokolade

Fyll:

  • 5 dl fløte
  • 150 gr melis
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss bringbærsyltetøy evt. friske bær
  • 2 ss Appelsinsaft
  • Litt revet skall fra en appelsin

Pynt:

  • Appelsin skiver, evt. Bringebær

Framgangsmåte:

Knus dots kjeksen grovkornet direkte i en form (ca 22 â€" 24 cm). Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme. Hell dette over dots kjeksene. Sett i fryseren i ca 10 minutter.

Pisk fløten til krem. Pisk melis og eggeplomme luftig, og bland i kremen. Del kremen i to like deler. Bland ca 3 ss bringebær i den ene delen, og hell dette over bunnen. Sett i fryseren ca 20 minutter eller til kremen er stiv. Bland 2 ss appelsinsaft og litt revet skall fra appelsin i den andre delen. Hell over kaken når det første laget er stivt. Frys kaken i formen. Pynt med appelsinskiver eller bringebær før servering.

Tips:

Lagene kan byttes om og det blir da en rosa iskake i stedet for gul.

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!