Sendt inn av: Margrete Birkelan

Ingredienser:

Bunn:

  • 125 g smør
  • 1,5 dl hvetemel
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 3 dl sukker

Iskrem:

  • 1 pakke med dots (jeg valgte å bruke min favoritt, doble brownie-cookies)
  • 3 dl kremfløte
  • 4 eggeplommer
  • 4 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker

Pynt:

Valgfrie bær ( jeg valgte friske rips og blåbær)

Framgangsmåte:

  • Smelt smøret. Bland mel, kakao og vaniljesukker og rør det i. Pisk eggene lett sammen og rør dem i sammen med sukkeret.
  • Kle bunnen av en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir og smør godt. Hell røren i, og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. Avkjøl bunnen.
  • Visp fløten stiv og sett den kald. Visp eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
  • Bland forsiktig inn kremen i eggedosisen. Tilsett grovknuste dots-kjeks.
  • Ha blandingen i samme form som den avkjølte kakebunnen, og la den stå i fryseren i minst tre timer.
  • Når kaken har frosset er det bare å ta den ut av formen og drysse over sommerens friske bær - og voilà, du har en forfriskende sommerdessert!

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!