Oppskriften på herligheten er:

  • 3,5 dl lunket melk
  • 50 gram gjær
  • 1 dl sukker
  • 100 gram smeltet margarin
  • 1 teskje bakepulver
  • 9 dl hvetemel
  • 1 pakke med den røde Dots-kjeksen
  • 1 pakke med mandelflarn

Framgangsmåte:

Smuldre gjæra i lunken melk. Ha deretter i sukker og margarin. Sikt 2/3 av melet, resten brukes til utbakingen. La så deigen heve.

Når dette er gjort, del så deigen i 3 emner og fyll hakkede Dots-biter i deigen. Lag boller, og sett disse tett sammen som en sirkel/kringle på bakeplata som er kledd med bakepapir.

La kringla heve. Stek så på 225 grader i ca 12 min.

Når bollene er ferdig og varme smøres DOTSfyll over bollene i kringla. Dette dotsfyllet er da det som ligger mellom kjeksene i den røde dots-pakken. Det er viktig å smelte dette fyllet slik at det blir flytende og godt på kringla. Til slutt strør man en liten mengde med mandelflarn over kringla.

Serveres lunken med iskald melk!

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!