Sendt inn av: Margrethe Lia

  • 150g mørk sjokolade i biter
  • 3ss vann
  • 175g sukker
  • 5 egg delt i plomme og hvite
  • litt salt

Framgangsmåte:

Smør en langpanne på 30x20cm, og kle den med bakepapir. Ha sjokoladen sammen med vannet i en liten gryte. Smelt sjokoladen over svak varme, rør hele tiden. Avkjøl. Visp sukker og eggeplommer i en stor bolle til eggedosis. Vend inn den smeltede sjokoladen i eggedosisen. Pisk eggehvten stiv sammen med litt salt i en egen bolle. Vend inn hviten litt etter litt i sjokoladeblandningen, arbeid lett og raskt slik at blandingen blir luftig. Ha røren over i langpannen og stek midt i ovnen ved 180C i 25 minutter, til den har hevet seg og kjennes fjørende. La kaken avkjøles før du dekker den med et ark matapir og et fuktig glasshåndkle. Sett kaken til siden til den er kald. Dryss melis over et tomt bakeark, velt kaken over og fjern bakepapiret.

Yoghurtkrem:

  • 1,5dl kremfløte
  • 1,5dl vanilje yoghurt
  • 10 Dots kjeks, DOBLE sjoko-cookies

Framgangsmåte:

Visp kremfløten og yoghurten til den er kremete. Grovhakk Dotskjeksen. Bre kremen over kaken og str kjeksen over. Rull kaken forsiktig sammen fra langenden, hjelp til med bakepapiret. Skjær av endene og legg kaken på et fat.

Pynt med frisk fukt etter eget ønske rundt kaken. Vi har brukt eple, jordbær, druer og blåbær. Sett i kjøleskapet til kaken skal serveres.

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!