Kort sagt:

+ Randsydd såle av slitesterkt lær

+ Materiale av skinn

+ Pene sømmer

+ En sko som varer i mange år


- Vanligvis er jeg skeptisk til skoene klesmerker kommer med, da disse ofte er overprisede på grunn av merkenavnet. Mange store klesmerker skipper dårlige sko fra Kina og selger dem for en altfor dyr penge, men jeg må si at Hugo Boss imponerer her, sier Gundersen.

Sålen er av lær og er randsydd fast i skoen. Materialet er av slitesterkt lær, og sømmene er det heller ingenting å utsette på.

- Sømmene er nydelige. Her snakker vi lekker og gjennomført sko. Hvis du tar godt vare på disse, har du sko i mange år fremover.

Les hele saken

Såle: 6

Sålen bør være av flere lag med slitesterkt lær. Dette holder lengst og er mulig for en skomaker å reparere. I tillegg bør sålen være randsydd fast i skoen. Nesten alle pensko har en rand av lær med en søm som går rundt skoen på toppen av yttersålen. På de fleste skoene er denne sømmen kun dekorativ – selv om sålen er limt fast ser det ut som at skoen er randsydd. Det er et kvalitetstegn hvis denne sømmen binder sålen i resten av skoen.

Randsydd lærsåle. Det blir ikke bedre!

Sømmer: 6

Skomakeren ser fort om skoene er sydd med hastverk eller ikke. Sømmene skal være rene og forseggjorte uten slurvete sting og tråder som stikker ut. Et ekstra minus er det hvis skoen er limt sammen og ikke sydd.

Ingenting å utsette på her.

Materiale: 6

En god sko er laget av slitesterkt skinn som former seg til foten. Hvis skoen er laget av plastikk vil den fort bli ødelagt, samtidig som plastikk ikke puster like bra som skinn. En sko laget av ren skai kan føre til ganske så svette føtter.

Rent skinn. Pluss!

Komfort:

Komfort er individuelt, derfor mindre vektlagt.

Siden skoene kom i feil størrelse, fikk ikke Gundersen testet disse på foten.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 2 799,00
Materiale Skinn
Såle Lær
Forhandlere

Konklusjon

Kvalitetssko som kommer til å vare lenge.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!