Vant London-tur:

Her er vinneren av Londontur

Det beste shopping-tipset i London er kåret. Se hvem som vant tur for to.

London

London Foto: Foto: Luke MacGregor/ Scanpix

Publisert Oppdatert
VANT TUR: Trine Dokkesveen er den heldige vinner av flybilletter til London.

VANT TUR: Trine Dokkesveen er den heldige vinner av flybilletter til London. Foto: Foto: Privat

Klikk.no spurte leserne hva deres beste shoppingtips i London var. Det kom inn mange spennende shoppingtips i konkurransen der premien var to flybilletter til London. Premien er sponset av British Airways.

Det var vanskelig å plukke ut vinnertipset blant mange gode shoppingforslag fra Klikk-leserne, men juryen bestemte seg til slutt for bidraget til Trine Dokkesveen fra Tofte.

Trine, som faktisk aldri har vært i London, foreslo å dra på miljøvennlig shopping på Londons markeder - et bidrag i konkurransen som ga mange gode tips til hvordan man kunne spare både penger og miljøet.

- Kommer du til å gå på marked når du nå skal til London?

- Jeg kommer nok til å dra på markeder, men jeg har ikke bestemt hvilke ennå. Jeg er spesielt glad i matmarkeder, sier Trine som understreker at hun ikke vet så veldig mye om London.

- Hvordan kunne du finne på de gode shoppingtipsene når du aldri har vært i London?

- Noen av tipsene visste jeg fra før, men jeg er også veldig glad i reisemagasiner og reiseporgrammer og hentet noen tips derfra. Dessuten er jeg glad i å reise i fantasien, svarer vinneren av to flybilletter til London.

Slik lyder Trines vinnershoppingtips:

MILJØVENNLIG SHOPPING!

Spar penger, spar miljøet, handle sunne varer & kos deg!

Londons second hand & loppemarkeder vil være en egen opplevelse i seg selv. I tillegg kan du her handle klær og det meste annet og samtidig vite at du sparer moder jord og deg selv for unødige utslipp av kjemiske gifter!

Petticoat Lane Market har alle typer klær, sko, smykker, skinnvarer, leker. alt ditt hjerte måtte begjær. Markedet har tusenvis av besøkende og utallige selgere hver søndag. Her er også mange spennede boder med ulike typer mat. Nærmeste metro er Liverpool Street, Aldgate eller Aldgate East.

Portobello Market er kaskje det man hører oftest om, men det er i ferd med å krympe. Men anantikvitetsmarkedene her er noe av det beste i Europa. I tillegg finnes det fremdeles mange boder med second hand-klær. Fredager sies og være den beste dagen for å besøke stedet. Området ligger i Notting Hill, og før var dette et sted for bohemer og kunstnere, men pga økt interesse har ikke vanlige folk lenger råd til å kjøpe leiligheter der så stedet er på vei til å bli et mer fasjonabelt strøk, så reis dit og opplev stemningen mens du enda kan! Nærmeste metro er Ladbroke Grove (Hammersmith & City Lines) eller Notting Hill Gate (Central, Circle and District Lines).

Camden Market består av fem individuelle markeder i området rundt Camden Lock. Åpent hver dag - men i helgene er det mest å finne. Inne i hallene i de ulike butikkene er det stort utvalg av second han. Her finnes også veldig mange boder som selger mye deilig å spise, prøv ulike asiatiske retter! Hele området viser en avslappet og stemningsfull atmosfære. Nærmeste metro er Camden Town og Chalk Farm som ligger cirka ti minutter fra London sentrum.

Les de andre bidragene i konkurransen her

Det finnes mange flere markeder i London, for eksempel på Brick Lane Market der man kan finne et stort utvalg av vesker, mat og bøker og også spennende klær fra unge og ferske designere. (Før var Brick Lane marked visstnok mest kjent for å være et marked for salg av tyverivarer, etterhvert ble det mer seriøst til det det er i dag.) Eller besøk markedet i Bermondsey. Det har krympet de siste årene - men det er fremdeles både hyggelig å være der og hyggelige priser!

I en god guidebok finner du oversikt over flere bruktmarkeder i London, eller spør på turistinformasjonen. Kjøp et dagskort eller ukeskort på metroen og sus innom flere markeder på samme dag. De fleste stedene selger de i tillegg billig, god og spennende mat - så her trenger man ikke å stresse selv om man vil shoppe! Kos deg - og husk å ta med en stor koffert med mye ledig plass på turen til London slik at du har plass til å ta med alle godbitene hjem igjen!

Les også:

10 ting jeg alltid gjør i London

London for deg som har sett London

Tilbake til Klikk Reise

Flere konkurranser her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning