The Kate Moss Book

Verdens vakreste bok er her

Nå er supermodellen, fenomenet og ikonet Kate Moss' liv samlet mellom to permer.

GOLDEN GIRL: Kate Moss feiret sin nye bok i en fantastisk gullkjole. Boken som har med bilder fra hele hennes karriere kommer med åtte ulike cover.

GOLDEN GIRL: Kate Moss feiret sin nye bok i en fantastisk gullkjole. Boken som har med bilder fra hele hennes karriere kommer med åtte ulike cover. Foto: Stella Pictures

Publisert Oppdatert

"The Kate Moss Book" er endelig her. Spekket med fantastiske bilder fra supermodellens karriere, er dette den perfekte julegave til enhver fashionista!

- Kate Moss har klart å bevare mystikken gjennom de siste 20 årene, og det er nok mye av grunnen til at vi aldri går lei av henne! sier Rubi Sørvik, moteansvarlig i Det Nye.

Hun legger ikke skjul på at boken står høyt på ønskelisten hennes. Rubis klare favoritter er bildene tatt av fotografen Corinne Day. Bildene er tatt på 90-tallet og Rubi bruker dem fortsatt til inspirasjon når hun lager saker for Det Nye.

Rampete Kate

Fotobokens tyngde og tykkelse viser hvor mye legenden Kate Moss har oppnådd gjennom sin karriere. Bildene som strekker seg tilbake til da Kate var bare 14 år gammel, beskriver supermodellen selv som en dagbok. I forordet i boken skriver hun om hvordan hvert bilde representerer et minne om et øyeblikk i livet hennes.

Kate har vært på forsiden av britiske Vogue over 30 ganger. Men hverken paparazzier eller motefotografer har gått lei av hennes skjønnhet. Supermodellen kan fortsette å leve på utseendet sitt i mange år til. Verden får rett og slett ikke nok av Kate Moss.

I forrige uke ble boken lansert med en heftig lanseringsfest til langt på natt - i ekte Kate Moss stil!

- Til å være en rampete jente er hun veldig veloppdragen, sa artisten Keith Richards en gang om den skandaleforfulgte og festglade 38-åringen.

Men rykter og drama til tross, Kate Moss er verdens mest kjente modell - og fremdeles en av de klart best betalte.

- Det handler om instinkt. Ingen sier deg hva du skal gjøre. Du må føle det, har den ordknappe modellen tidligere uttalt.

Her er noen av høydepunktene fra Kates liv og karriere:

16. januar 1974 ble Kate Moss født i Addiscombe, Croydon - rett utenfor London. Foreldrene hennes, Linda Rosina (som jobbet i pub) og Peter Edward Moss (reiselivsagent), skilte deg da Kate var 13 år. Kate vokste opp med to halvsøsken og en lillebror.

Kate Moss som ansikt utad for Burberry.
Kate Moss som ansikt utad for Burberry.

Kate Moss som ansikt utad for Burberry. Kate Moss som ansikt utad for Burberry. Foto: Stella Pictures

14 år gammel ble Kate oppdaget av Storm modellbryå på en flyplass. I en alder av 15 var hun allerede på audition for store motehus som Galliano i London.

I 1990 blir Kate fotografert til britiske The Face av stjernefotografen Corinne Day. Og etter de fantastiske svart/hvitt-bildene tar karrieren for alvor av. Kate landet kontrakter med Calvin Klein, Christian Dior, Chanel og mange av de andre store designere.

I 1994 møter Kate skuespilleren Johnny Depp. Kate, som da er 20 år, er sammen med Hollywood-kjekkasen i fire år. I noen måneder er de også forlovet, og de to var 90-tallets hotteste it-par. Men bare noen måneder etter forlovelsen tar forholdet brått slutt. I ettertid har Kate uttalt at hun ble tatt godt vare på av Johnny og var helt oppslukt i han. Venner av eksparet har sagt at Kate var knust da forholdet tok slutt.

Lila Grace Moss Hack ble født 2002. Kate får datteren med Jefferson Hack, redaktør i magasinet Dazed & Confused.

Kate ble forlovet igjen i 2007. Denne gangen med rockeren Pete Doherty, som hun da hadde vært sammen med i to år. Forholdet var turbulent, og utsatt for mange skandaleoppslag i media. Blant annet dukket det opp bilder i media der Kate angivelig sniffer kokain. Dette resulterte i at Kate mistet flere modellkontrakter og karrieren stod i fare. Igjen tok det bare måneder etter forlovelsen før bryllupet ble avlyst, og Kate stablet etterhvert karrieren på beina igjen.

EKSKJÆRESTER: Kate Moss og Johnny Depp avbildet sammen i 1997 på den rød løperen på filmfestivalen i Cannes.

EKSKJÆRESTER: Kate Moss og Johnny Depp avbildet sammen i 1997 på den rød løperen på filmfestivalen i Cannes. Foto: Stella Pictures

Kate debuterer som designer i mai 2007, gjennom et samarbeid med Topshop. Kolleksjonen får mye medieoppmerksomhet og blir revet vekk fra butikkene. Suksessen ble gjentatt flere ganger senere.

SEXY: På catwalken for Louis Vuitton under moteuka i Paris.

SEXY: På catwalken for Louis Vuitton under moteuka i Paris. Foto: Stella Pictures

I 2011 kom hun for alvor tilbake på catwalken. Kate var hovedattraksjonen på høst/vinter-visningen til Louis Vuitton, og spankulerte ut på scenen i et tøft, sexy skinnantrekk med en røyk i hånden.

Samme år giftet Kate seg med The Killers-gitaristen Jamie Hince. De to ble sammen kort tid etter bruddet med Pete Doherty. Og Hince var rask med å fri! Det skjedde på en tur til Amsterdam, med en vintagering fra 20-tallet, til en verdi av ca. 80 000 kroner. Tre år senere stod bryllupet i St. Peters kirke i Southrop, Gloucestershire. Et ekte britisk drømmebryllup med Kate i en fantastisk kjole fra Galliano.

Og med det falt den siste brikken i Kates liv på plass. 38 år gammel er det endelig slutt på skandaleoppslagene, og Kate har beholdt plassen som en av verdens mest ettertraktede modeller.

Les også:

24 fantastiske skjønnhetskupp

Det hotteste tilbehøret

I fjor giftet Kate Moss seg med Jamie Hince. Et nydelig bryllup i romantiske omgivelser!

I fjor giftet Kate Moss seg med Jamie Hince. Et nydelig bryllup i romantiske omgivelser! Foto: Stella Pictures

NÅTID: I år er hun ansikt for kleskjeden Mango.

NÅTID: I år er hun ansikt for kleskjeden Mango. Foto: Mango/Stella Pictures

Undertøyet som redder julebordet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning