Øynesminkefjerner

Vekk med sminken

Sminken bør alltid fjernes før du legger deg. Vi forteller deg hvordan du gjør det på en skånsom og effektiv måte.

FJERN SMINKEN: Det er viktig å fjerne all sminke før man går og legger seg.

FJERN SMINKEN: Det er viktig å fjerne all sminke før man går og legger seg. Foto: Foto: CreStock

Publisert Oppdatert

En god sminkefjerner er ikke alltid så lett å finne, men desto mer viktig er det å finne én som er bra.

Når du skal fjerne øyensminke, tar du sminkefjerneren på en bomullspad og trykker den lett over øyenlokket i noen sekunder. Sminkefjerneren må nemlig sitte litt før den virker godt og får sminken til å løsne ordentlig.

Pass på å fjerne sminken før du legger deg. Selv om du er stuptrøtt, bør du ikke legge deg med sminke. Huden får ikke puste ordentlig under sminken, og kan bli rød og irritert. Du kan risikere å få urenheter i huden, og vippene brekker lettere om du sover med maskara på.

Les også: Få et intenst blikk

Ikke gni

Pass på å ikke gni ved sminkefjerning. Huden i øyepartiet er tynn og sensitiv, og den kan bli irritert om det blir mye gniing. I tillegg kan du sette fortgang i rynker og linjer om du er for voldsom.

Stryk heller forsiktig bomullsdotten med sminkefjerner over vippene i retning ovenfra og nedover. På denne måten skåner du både hud og vipper.

Dersom du tar litt vann på bomullen før sminkefjerneren, bruker du mindre av produktet og den vil vare lenger. Det kan også gjøre fjerningen mer effektiv fordi bomullen suger til seg vannet først og lar sminkefjerneren ligge «på overflaten».

Når du kjøper en sminkefjerner, bør du gå for en uten parfyme. Det kan gjøre at du unngår irriterte øyne.

Dersom du bruker vannfast maskara, bør du investere i en sminkefjerner som også tar bort vannfast sminke. Vanlig sminkefjerner duger ikke helt da. Et alternativ er å bruke olivenolje og skylle av denne med lunket vann etterpå.

Les også: Våre vakreste hemmeligheter

Duellen: Øyensminkefjerner

Simple Conditoning eye-make-up remover (kr 27) mot Lancôme Bi-facil (kr 265)

Simple:

Denne fjernet det meste av sminken med ett strøk. Resten gikk enkelt vekk i neste omgang. Det er ikke nødvendig å gni for å få sminken av og produktet svir heller ikke i øynene.

Denne er overraskende god til en svært hyggelig pris!

Lancôme:

Sminken går ikke like lett av og det må gnis litt for å fjerne den. Det er også vanskelig å fjerne all sminke fullstendig. Men denne føles derimot mer skånsom for huden og svir heller ikke i øyene.

Konklusjon:

Simple er ikke fullt så skånsom som Lancôme, men den er mer effektiv og dessuten svært lavere i pris. Den vinner derfor duellen.

Testet av Alexandra Løvås Gonzalez, deskjournalist i Ute & inne

Les også: - Sov med sminken på

Les også: Rydd opp i sminkeskapet

ØYENSMINKEFJERNE: Simple eye make-up remover  og Lancôme Bi Facial

ØYENSMINKEFJERNE: Simple eye make-up remover og Lancôme Bi Facial Foto: Foto: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning