Jenny Skavlan for Bik Bok

- Tror ikke jeg blir tatt seriøst

Jenny Skavlan barndomsdrøm om å bli designer har gått i oppfyllelse, men hun regner ikke med å få kred fra bransjen.

SKAL FINNE MESTERKOKKEN: Jenny Skavlan skal lete etter Norges nye mesterkokk på tv over nyttår. Foto: Stella

SKAL FINNE MESTERKOKKEN: Jenny Skavlan skal lete etter Norges nye mesterkokk på tv over nyttår. Foto: Stella Foto: Foto: Stella

Publisert Oppdatert

- Det er en partykolleksjon og består av klær jeg selv ville gått ut med, sier Jenny Skavlan.

Torsdag 15. oktober kommer hennes første kleskolleksjon i salg hos Bik Bok. Kolleksjonen består blant annet av moteriktige chiffonkjoler, jumpsuits og uniformsjakker.

Les mer og se bilder: Her er Jenny Skavlans kolleksjon

Anvendelig kolleksjon

- Jeg er blitt inspirert av motebildet generelt. Kolleksjonen gjenspeiler ting jeg faller pladask for. Den er ikke nødvendigvis über trendy, men har visse detaljer som er i motebildet, sier den unge designeren til klikk.no.

Hun har lagt vekt på å lage en kolleksjon som er veldig anvendelig for mange folk, og den består derfor av både røffe og mer sarte plagg.

Her kan man med andre ord finne plagg som passer til enhver garderobe og smak.

Tatt designstudie i København

Hvis du trodde at Jenny var helt grønn når det kommer til design, så tar du helt feil. Hun har nemlig laget klær i alle år - bare ikke i en så stor og profesjonell skala.

Det har vært en av hennes barndomsdrømmer å bli designer - i tillegg til drømmen om å bli skuespiller.

Og for dere som ikke visste det, så har hun faktisk tatt et år med designstudie på høyskolen i København. Men hun har også lært mye på egen hånd.

- Jeg har alltid studert plagg for å finne ut hvordan de er satt sammen. Jeg har vrengt og vridd på dem og klippet dem opp for å se hvordan de er slitt sydd, forteller hun.

Veldig selvlært

PARTYKLÆR: Jenny Skavlan ønsket å lage en anvendelig partykolleksjon som ville falle i smak hos mange. Her er en av hennes kjoler fra kolleksjonen.

PARTYKLÆR: Jenny Skavlan ønsket å lage en anvendelig partykolleksjon som ville falle i smak hos mange. Her er en av hennes kjoler fra kolleksjonen. Foto: Foto: Bik Bok

Jeg har ikke lyst til å lage klær som alle liker

Hun har helt siden hun var liten studerte snitt og form på ulike klær, og prøvd seg fram for å finne ut hvordan hun skal sette sine egne plagg sammen.

Det ble med det ene året i København, for Jenny følte at undervisningen gikk litt trådt.

- Jeg liker bedre at man kan kaste seg selv ut i det og finne ut av ting selv, det er mer lærerikt for meg, forteller hun.

Det har selvfølgelig også hjulpet masse å ha en mor som er kostymedesigner, og som har kommet med tips til datteren.

Tror ikke hun blir tatt seriøst

Men selv om Jenny føler at hun kan håndverket, så tror hun ikke hun blir tatt veldig seriøst i bransjen.

- Nei, jeg føler ikke at jeg blir tatt voldsomt seriøst som designer, men jeg håper at folk tar meg seriøst. Jeg har hatt ansvar gjennom hele prosessen, og det er ikke noe jeg ikke har vært involvert i, påpeker hun.

Hun har vært med helt fra begynnelsen av prosessen. Jenny har designet alle klærne selv, og hun har sydd opp prøver på de fleste av plaggene. Hun har også designet merkelappene, godkjent alle bildene som skal brukes i kampanjen og uttrykket i butikkene.

Hun har rett og slett gjort alt på egen hånd, men med et solid støtteapparat rundt seg.

- Det har vært veldig lærerikt å lære hvordan den kommersielle klesbransjen fungerer, forteller hun.

Bra at ikke alle liker kolleksjonen

Men selv om kolleksjonen hennes er anvendelig og kommersiell, så har Jenny ingen ambisjoner om å tekke absolutt alle.

- Egentlig så synes jeg det er bra at ikke alle liker kolleksjonen min. Jeg har ikke lyst til å lage klær som alle liker, jeg ha lyst til å lage klær til de som er interessert. Det at det er delte meninger, det er bare bra, sier hun.

For dere som liker Jenny sin kolleksjon for Bik Bok, så kan vi opplyse at det mest sannsynlig ikke vil bli siste gang vi ser noe til hennes kreasjoner.

- Det kommer nok noe mer. Jeg har veldig lyst til å sy opp min egen kolleksjon hvor jeg ikke har så kommersielle retningslinjer og hvor jeg kan være litt mer edgy og utenom mainstream, forteller hun klikk.no.

Les mer og se bilder: Kjolen du ikke kan leve uten

MOTERIKTIG: Jenny Skavlan har blant annet laget moteriktige, uniformspregede plagg.

MOTERIKTIG: Jenny Skavlan har blant annet laget moteriktige, uniformspregede plagg. Foto: Foto: Bik Bok

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning