Moteikonet Liz Hurley

Tidenes mest spektakulære kjole

Liz Hurleys svarte Versace-kjole har gjort stort intykk på folk.

KARRIEREN SKØT FART: Liz Hurley ble verdenskjent over natten etter å ha båret den svarte Versace-kjolen på filmpremiere i 1994.

KARRIEREN SKØT FART: Liz Hurley ble verdenskjent over natten etter å ha båret den svarte Versace-kjolen på filmpremiere i 1994. Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert
UTFORDRENDE: Liz Hurley viste mye hud da hun dukket opp i kjolen.

UTFORDRENDE: Liz Hurley viste mye hud da hun dukket opp i kjolen. Foto: Foto: Bulls

I dag er hun kjent for å være en kvinne med stil, men det var mange som hevet øyenbrynene da den vakre skuespilleren gjorde sin entré på den røde løperen i denne kjolen i 1994. Nå er antrekket kåret til tidenes mest spektakulære, melder The Telegraph.

Kjent over natten

Det er det britiske varehuset Debenhams som har spurt 3000 kvinner om hvilken kjole de husker best fra den røde løperen, og på første plass havnet Liz Hurley (43).

Hun dukket opp på premieren til «Fire bryllup og en gravferd» sammen med ekskjæresten Hugh Grant i den svarte Versace-kjolen som ble holdt sammen av store gullsikkerhetsnåler.

Kjolen skapte overskrifter i så vel aviser som magasiner verden over, og den var med på å løfte karrieren hennes til nye høyder.

- Liz Hurleys utfordrende sikkerhetsnålkjole er en av de mest kjente svarte kjolene som har blitt båret på den røde løperen, og den gjorde henne til et velkjent navn over natten. På den tiden var hun nok en ukjent skuespiller, mest kjent for å være Hugh Grant kjæreste, men ved å ha på seg den kjolen ble hun raskt kjent verden over, sier en talsperson for Debenhams.

Skaper overskrifter

På andre plass på listen havnet Audrey Hepburn med sin hvite blomsterkjole fra Givenchy som hun hadde på seg under Oscar-utdelingen i 1954. Tredjeplassen på listen gikk til Julia Roberts og hennes svarte vintage Valentino-kjole som hun bar da hun mottok Oscar i 2001.

Valentino selv uttalte etterpå at å se den fotside kjolen på Julia var en av høydepunktene i karrieren hans.

Catherine Zeta-Jones havnet på fjerde plass med sin røde Versace-kjole som hun hadde på seg under Oscar-utdelingen i 1999, mens Jennifer Lopez sin utfordrende Versace-kjole under Grammy-utdelingen i 2000 endte opp på femte plass

- Undersøkelsen vår viser hvor ikoniske kjolene som blir båret på den røde løperen blir når stjernen skaper overskrifter med bekledningen sin, sier talspersonen for Debenhams, og legger til at alle kvinnene som havnet øverst på listen har hatt et bevist ønske om å gjøre inntrykk på folk med kjolen de har valgt.

Her er resten av topp 10:

6. Keira Knightleys plommerøde Vera Wang-kjole fra Oscar-utdelingen i 2006

7. Kate Winslets blomsterdekorerte Ben de Lisi-kjole fra Oscar-utdelingen i 2002

8. Halle Berrys broderte Elie Saab-kjole fra Oscar-utdelingen i 2002

9. Björks svanekjole laget av Marjan Pejoski fra Oscar-utdelingen i 2001

10. Kate Moss' spjærede Christian Dior-kjole fra The Golden Age Of Couture VIP gallaen i 2007

IKONISKE KJOLER: Julia Roberts Vaslentino-kjole, Björks svanekjole, Jennifer Lopez' Versace-kjole og Halle Berrys Elie Saab-kjole

IKONISKE KJOLER: Julia Roberts Vaslentino-kjole, Björks svanekjole, Jennifer Lopez' Versace-kjole og Halle Berrys Elie Saab-kjole Foto: Foto: Bulls

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning