Svar oss, Sigurd!

Lille Barcelona

Palma de Mallorca er en minikopi av Barcelona. Vel så hyggelig, og mye billigere.

Sjarmerende Palma de Mallorca.

Sjarmerende Palma de Mallorca. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Hei Sigurd! Jeg skal overraske bestevenninnen min med en tur til 30-årsdagen hennes. Hvor skal vi dra? Vi vil selvsagt ha både shopping og vin, men har ikke så mange penger.

Hilsen Ida (28)

Hei!

Jeg anbefaler dere å reise til en av mine favorittbyer, Palma de Mallorca, hovedstaden på Mallorca. Den kalles ofte "lille-Barcelona". Til og med hovedgatene i de to byene heter det samme - La Rambla.

For meg som ikke er så glad i store byer, er Palma perfekt og det er masse å finne på. Besøk en såkalt "k jellerrestaurant", en enkel mallorkansk spisesal, der lydnivået er høyt og maten god. Billig er det også. For en femtilapp får du god husmannskost med unik vin - unik på den måten at servitørene blander slantene av vinen etter gamle gjester og serverer nyankomne.

Etter at du har spist og drukket godt, kan du ta turen til La Terreno, hvor det vrimler av barer og andre utesteder. Stikk innom baren Abaco med sine gedigne blomster- og fruktoppsatser.

Shoppingen er også bra, spesielt kan du gjøre et skokupp. Har du, som min kone, små føtter, kan du vite at sko i størrelse 35 og 36 bare ligger og venter på deg!

En dose kultur innimellom shoppingen og vindrikkingen gjør seg. Ta en tur til den største gotiske katedralen i hele Spania, La Seu. Den sto ferdig i 1601, etter 400 år med bygging. I katedralen finner du et kirkemuseum, og i området rundt finnes massevis av spennende smug du kan gå deg vill i.

Som om ikke dette er nok: Akkurat som i Barcelona, finner du også her fine sandstrender, så å si inne i byen.

Det eneste aberet med Palma er at det ikke går direktefly fra Norge i perioden november til april. På den andre siden kan du jo bytte fly i Barcelona og dermed få noen timer i "store-Palma" også.

God tur!

Du kan også stille Sigurd spørsmål! Send spørsmålet ditt til [email protected] , og få svaret på trykk i Det Nye.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning