Fuktighetskrem til ansiktet

Slik får du glødende høsthud

Når kulden setter inn, er det viktig å tilføre huden fuktighet.

FUKTIGHET: Huden trenger ekstra fuktighet om høsten og vinteren for at den ikke skal bli tørr og irritert.

FUKTIGHET: Huden trenger ekstra fuktighet om høsten og vinteren for at den ikke skal bli tørr og irritert. Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert

Når det blir kaldt ute, og vi skrur opp varmen inne, blir huden forvirret - og tørr. Så ikke spar på fuktighetskremen i denne årstiden. Bruk gjerne en litt tykkere krem på denne tiden av året enn du gjør på sommeren, slik at du sikrer huden nok fukt.

Beskytter huden

En god fuktighetskrem vil gi fuktighet og beskyttelse til huden. Se gjerne etter dagkremer med ekstra beskyttelse som solfilter. Selv om varmen har forsvunnet, er det fortsatt viktig å beskytte huden mot solstrålene.

Det finnes også dagkremer med beroligende ingredienser for å dempe rød og irritert hud, hvis du har behov for det.

Kremer som er rike på C-vitaminer er effektivt på gusten hud, for å få en friskere glød. Går du for en med Aloe vera, vil den både virke oppfriskende og fuktighetsgivende.

Unngå irritert hud

Hvis du ikke bruker dagkrem, kan huden bli tørr og irritert fordi den ikke får tilført nok fukt. Huden kan også bli mer uren fordi huden kan kompensere ved å produsere mer fett selv.

Når det er iskaldt og du oppholder deg ute i ekstreme værforhold, kan du imidlertid gå for en såkalt kuldekrem som ikke skal inneholde vann. Da fryser nemlig ikke huden så lett og får ikke skader som tørrer ekstra ut.

Hvis du ikke vil bruke penger på en krem, kan du bruke en avokado. Ta ut innholdet av avokadoen og mos, smør deretter utover ansiktet og la det sitte på i ca. 20 minutter. Fjerne med en fuktig klut.

Avokado er en naturlig fuktighetsgiver og vil derfor gjøre huden din myk. Det er verdt et forsøk.

Duellen: Dagkrem

Foto: Foto: Produsenten

Cosmica Face ansiktskrem 24t fukt (kr 95) mot Biotherm Aquasource (kr 415)

Cosmica

Den lukter godt, det skal den ha. Og flasken er liten og får enkelt plass i vesken. Teksturen er myk og tykk. So far, so good!

Selv om jeg smører den skikkelig ut kjennes det ut som om det har lagt seg et tykt lag med krem utenpå huden min. Personlig foretrekker jeg kremer som trekker seg inn i huden og bare etterlater en frisk glød. I løpet av dagen forsvinner kremlaget, likevel kjennes det bare ikke riktig - for meg.

Biotherm

Jeg kjenner med en gang at den er tynnere og lettere enn kremen fra Cosmica. Den minner mer om fuktighet enn om krem, og det er akkurat den følelsen jeg ser etter i en ansiktskrem.

Foto: Foto: Produsenten

Den trenger inn i huden med en gang, og jeg går ikke rundt og føler meg kremete. Fuktigheten i bevares gjennom dagen, uten at de fete hudpartiene mine får akneutbrudd.

Konklusjon

Mens Biotherm er lett og naturlig, blir Cosmica tyngre og mer fetende. Så for meg er svaret enkelt, jeg betaler heller for Biotherms enn for Cosmica.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning