Svar oss, Sigurd!

Shopping, uteliv og historie

Rimelige Krakow er blant Øst-Europas vakreste by, mener Det Nyes reiseekspert, Sigurd Sollien.

Ta SIgurds tips, og reis til Krakow.

Ta SIgurds tips, og reis til Krakow. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Jeg er blakk, men har lyst på ei storbyhelg. Hvor er det både billig og kult? Hilsen Helene H.

For en rimelig og opplevelsesrik helgetur kan du reise til Krakow sør i Polen, bare to timers flytur fra Oslo. Denne byen kan minne litt om Praha og regnes av mange for å være en av de vakreste i Øst-Europa.

Jeg vil anbefale deg å bo sentralt. Hotellrom kan du få fra 300 kroner natten, alt etter hvor kresen du er. Uansett er det enkelt å komme seg rundt i byen. Trikk er billig og rutenettet bra.

Glassvarene er billige og pene. Spennende er også utvalget av smykker laget av rav fra Østersjøen. Andre ting som kan være verdt å kjøpe, er klær og sko. Og er du glad i kunst kan du få tak i en del stilige bilder til priser som ikke ruinerer deg.

Byen har et aktivt uteliv, og det beror på at det er ikke mindre enn 30 000 studenter her. For eksempel finnes det mange bra jazzklubber. Du må også prøve georgisk-inspirert mat fra hurtigmatkjeden Gruzinkie Chaczapuri. Billig og smakfullt!

Flott arkitektur og annerledes opplevelser er heller ingen mangelvare. Gamlebyen er et must, det samme er middelaldertorget Rynek, som ligger midt i sentrum. Et steinkast unna sentrum ligger den jødiske bydelen Kazimierz. Her kan du høre om utryddelsen av de 70 000 jødene som bodde her før andre verdenskrig.

Og når du først har reist til Krakow, bør du også ta turen videre til den kjente konsentrasjonsleiren Auschwitz, som ligger en drøy times kjøretur unna. En slikt besøk gjør virkelig inntrykk og setter livet ditt i perspektiv.

Har du fortsatt tid til overs, bør du også besøke saltgruvene i Wielicska, litt utenfor sentrum.

God tur! Og husk gode sko.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning