Slik blir du bikiniklar

Sommerklar kropp

Gå fra grå og gusten til glødende og sommerfrisk med fem enkle steg. Her er alt du trenger for å bli en beachbabe på stranden i sommer.

SLIK blir du lekker til bikinisesongen

SLIK blir du lekker til bikinisesongen Foto: FOTO: Bulls

Publisert Oppdatert

1.Skrubb huden

Det beste resultatet får du hvis du går grundig til verks fra begynnelsen av, derfor bør du gi kroppen en real skrubb fra topp til tå en til to ganger i uka.

En kroppsskrubb:

Spesielt viktig er det å skrubbe kroppen før selvbruningsprodukter og oppstrammende produkter, da disse får en mye bedre effekt etter eksfoliering. Det finnes mange forskjellige kroppsskrubber i alle prisklasser slik at du lett kan finne den som passer for deg og lommeboken din. Det er viktig at du velger en skrubb som er egnet for kroppen siden ansiktsskrubber har mildere skrubbekorn, og ikke vil ha samme effekt på kroppen. Men ikke glem at også ansiktet trenger en grundig rengjøring en gang iblant. Velg en skrubb som er tilpasset ansiktshuden, for kroppsskrubben vil være for grov for ansiktet og kan skape irritasjon. I stedet for et skrubbeprodukt til kroppen kan du bruke en hampvott eller en skrubbørste på tørr eller våt hud, eller sammen med din dusjgelé. Pass bare på så du ikke skrubber for hardt og skader huden.

Gode produkter:

1. Neom Real luxury organic body scrub er en økologisk kroppsskrubb som forbedrer sirkulasjonen og fjerner døde hudceller, kr 385.

2. Molton Brown Warming eucalyptus and ginger body scrub er en oppkvikkende kroppsskrubb som varmer opp slitne muskler og bedrer smerter, kr 360.

3. Glo Minerals Sugar body polish består av sukkerrør og sheasmør for en mild og effektiv eksfoliering, kr 410.

4. Make Up Store Wheat body scrub twisted coconut & vanilla er en kroppsskrubb som dufter av kokos og vanilje, kr 165.

TIPS: Jevnlig skrubbing med tørrbørste på baksiden av lårene skal være effektivt mot cellulitter.

2. Stram opp

GODE KROPPSSKRUBBER

GODE KROPPSSKRUBBER Foto: FOTO: Produsentene

Ønsker du å stramme opp huden eller redusere synligheten av de plagsomme cellulittene finnes det mange produkter på markedet som skal hjelpe deg på vei. Flere og flere merker kommer med oppstrammende produkter, enten det er til hele kroppen eller til spesielle problemområder som armer, rumpe, mage eller lår. Det er også kommet såkalte «boot camp-pakker» der produkter skal kombineres med en spesiell type trening. Med ingredienser som kaffe- og urteekstrakt, grønn te og peppermynte lover produktene å stramme opp og glatte ut huden, styrke slapp hud, tilføre spenst og definisjon, redusere appelsinhud, øke cellefornyelsen, bryte ned fettoppsamlinger og drenere overflødig væske. For best mulig effekt bør produktene brukes på en nyskrubbet hud. Smør produktene inn med sirkulære, oppadgående bevegelser slik at huden får litt massasje samtidig, da øker blodsirkulasjonen og produktene jobber bedre. De fleste oppstrammende produkter skal påføres 1-2 ganger om dagen og må brukes jevnlig for å opprettholde et best mulig resultat, så begynn allerede nå for å stramme opp kroppen til sommersesongen.

Gode produkter:

1. Weleda Birch cellulite oil er en kroppsolje basert på bjørkeblad som skal gi økt elastistitet og redusere synligheten av cellulitter ved regelmessig bruk, kr 279.

2. Kremfresh Helt krem med raps og sitron er en oppstrammende krem med essensielle fettsyrer som skal gi næring og pleie til huden, kr 195.

3. Nivea Q10 Plus firming body lotion skal synlig stramme opp huden, stimulere cellefor-nyelsen og gi fuktighet

til huden, kr 62.

4. Murad Body firming cream er en oppsrammende bodylotion som skal gjøre huden jevnere og finere, kr 525.

3. Vekk med hårene

Når det blir varmere i været og klærne faller er det også på tide med en liten opprydning. Hårete legger og underarmer er ikke særlig lekkert på stranden, men med enkle grep kan du gjøre kroppen silkemyk og hårfri. Voks, høvel, strips, krem, epilator, laser, hjemmebehandling eller salongbehandling. Også her er valgene mange, alt etter hva du liker og hvor høy smerteterskel du har. Pass på at du bruker riktig produkt til riktig sted. Noen produkter egner seg til bikinilinje, andre ikke. Les også bruksanvisningen nøye slik at du ikke ender opp med irritert hud eller brannsår.

GODE OPPSTRAMENDE KREMER

GODE OPPSTRAMENDE KREMER Foto: FOTO: Produsentene

Gode produkter:

1. Eos Shave Cream vanilla bliss er en skånsom, men effektiv barberkrem, kr 89.

2. Veet Suprem Essence hårfjerningskrem til bikinilinje og underarmer, kr 99.

3. Philips Satin Perfect epilator skal holde deg hårfri i flere uker, kr 999.

4. Juks deg brun

Første strandtur for sesongen kan være lettere ubehagelig, spesielt hvis du er litt sent ute så alle andre har rukket å skaffe seg en gyllen, sommerbrun hud. Heldigvis finnes det produkter som gjør deg brun på 1-2-3, så du kan jukse deg brun frem til den ekte brunfargen titter frem. Det finnes utallige selvbruningsprodukter å velge mellom. Spray, krem, mousse, gelé, til ansikt, til kropp, til ansikt og kropp, selvbruningsprodukter som gjør deg gradvis brun, som gjør deg umiddelbart brun eller som gjør deg brun etter noen timer. Det finnes også selvbruningsprodukter som kan vaskes av og de som ikke kan vaskes av. Du kan velge å bli brun hjemme på badet eller du kan få brunfargen sprayet eller smørt på i salonger. Selvbruningsprodukter kan brukes hele året, også om sommeren, og er perfekt for deg som ikke orker å ligge å sole deg, eller for deg som ikke får så lett farge. Syns du det er litt skummelt med selvbruning? Prøv deg frem med produkter som gir deg gradvis farge slik at ikke overgangen blir så stor.

Slik gjør du:

  • Skrubb kroppen slik at selvbruningen blir jevnere.
  • Smør albuer, knær og tørre partier med bodylotion.
  • Påfør selvbruningsproduktet og la det tørke noen minutter før du kler på deg.
  • Vask hendene etter påføring eller bruk hansker underveis slik at fingrene ikke blir skjoldete.
GODE HÅRFJERNINGSPRODUKTER

GODE HÅRFJERNINGSPRODUKTER Foto: FOTO: Produsentene

Gode produkter:

1. Clinique Self Sun body airbrush spray er en hurtigtørkende selvbruningsspray til kroppen som skal gi godt med fuktighet og glød, samt en naturlig farge, kr 220.

2. Cosmica Self tanning lotion er en selvbruningskrem til kropp og ansikt og skal gi en solbrun hud etter kun 2 timer, kr 69.

3. St Tropez Bronzing mousse er en fløyelslett mousse som skal være lett å påføre og gi umiddelbar farge, kr 435.

5. Ikke glem tærne

Etter en lang vinter nedgjemt i Uggs og støvletter er det på tide å la tærne skinne. La de slitne føttene få et velfortjent fotbad med mykgjørende fotsalt. Etter et fotbad er neglene på tærne myke og lette å klippe, så frem med neglesaksen. Hent fotfilen og skrubb vekk død og hard hud under bena. Skyv så forsiktig ned neglebåndene og smør inn føttene med en rik fotkrem, og massér dem godt. Avslutt med en lekker sommerlakk på tærne, og ikke glem basecoat og topcoat så fargen varer lenger. Ønsker du at neglelakken skal sitte lenger enn to-tre dager? Prøv shellac, en neglelakk som blir lagt i neglesalonger som herdes under UV-lys slik at den sitter i minst 2 uker.

Gode produkter:

1. Burt's Bees Coconut foot cream er en rik og dyptvirkende fotkrem som også kan brukes som fotmaske om natten, kr 159.

2. Estée Lauder Mani/Pedi Treatment er en rik og fyldig krem som effektivt skal pleie tørr hud på hender og føtter, kr 285.

GODE SELVBRUNINGSPRODUKTER

GODE SELVBRUNINGSPRODUKTER Foto: FOTO: Produsentene

3.TL Spa Design Foot softening salt er et mykgjørende fotsalt med oppkvikkende peppermynte for for trette føtter, kr 239.

Les også:

Test av bodylotion

Vi testet mineralsminke

Stor test av billigsjampo

FINT TIL FØTTENE

FINT TIL FØTTENE Foto: Foto: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning