Vinterreiser 2009/2010:

Hit reiser du vinteren 2010

Enda mer luksus og nye hoteller kun for voksne i neste vinters program.

KANARIØYENE: De populære Kanariøyene trekker flest nordmenn på vinteren.

KANARIØYENE: De populære Kanariøyene trekker flest nordmenn på vinteren. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert
KARIBISK: Ekte karibisk stemning på stranden i Den dominanske republikk.

KARIBISK: Ekte karibisk stemning på stranden i Den dominanske republikk. Foto: Foto: John Marin/Star Tour/Fritidsresor

- Flere luksuriøse femstjerners hoteller, charter til Vietnam og flere hoteller helt uten barn er noen av nyhetene for vinteren 2010, forteller, kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena Petersson. Nylig presenterte hun Star Tours vinternyheter på en pressekonferanse.

- Erfaringsmessig vet vi at åtte av ti nordmenn reiser på vinterreise til Kanariøyene. Derfor satser vi hardt med nye femstjerners luksushoteller samt landsbyhotell på Kanariøyene. For øvrig går ni av 11 av vinterens reisemål til eksotiske land og Vietnam er årets store nyhet, forteller Petersson. I tillegg til Vietnam går de eksotiske reisene til Thailand, Mexico, Den dominanske republikk, Maldivene, Mauritius, Kambodsja, Kapp Verde og Florida. Star Tour fortsetter også med turer til Egypt .

- Neste vinter forsterker vi posisjonen vår med flere topphoteller på Gran Canaria. Nå har vi hele åtte femstjerners hoteller der og i tillegg utvider vi med mange lekre hotell på Lanzarote og Tenerife. I Thailand utvider vi med flere nye barnefrie Blue Couples-hotell. Flere nye hotell blir det også på Yucatan-halvøya i Mexico, samtdiig som vi fortsetter satsningen på Den dominanske republikk, forteller Petersson.

Oppdaterer flyene

Star Tour er for øvrig i ferd med å oppdatere underholdningssystemet om bord på flyene som flyr utenfor Europa for 70 millioner kroner. Det betyr at samtlige av passasjerene på disse reisene får en TV-skjerm på setet foran seg med et stort utvalg av filmer og underholdning. Dette tilbudet vil være på plass fra og med oktober.

Les også:

Ta toget til Syden

Snart utsolgt til Mamma Mia-øya

VIETNAM: Star Tour tar inn igjen Vietnam på vinterreiseprogrammet. Her ser vi Nha Trang Beach i Vietnam.

VIETNAM: Star Tour tar inn igjen Vietnam på vinterreiseprogrammet. Her ser vi Nha Trang Beach i Vietnam. Foto: Foto: Chitose Suzuki/Scanpix/AP

Apollo utvider i Egypt

VIETNAM: En strandselger i Phu Quoc, Vietnam.

VIETNAM: En strandselger i Phu Quoc, Vietnam. Foto: Foto: John Marin/Star Tour/Fritidsresor

- Vi har lagt ut mange reisemål og hotell til salg allerede nå, men programmet blir komplett med nyheter og enkelte reisemål først i april, forteller Helen Begby, informasjonssjef i Apollo. Hun understreker at reiseselskapet ønsker å tilby et bredt program og noe for enhver smak. Foruten Kanariøyene, Egypt og Thailand, tilbyr Apollo i 2010 vinterreiser til blant annet India, Jordan, Karibia, Bali og Vietnam.

- Vi utvider programmet med lekre Dahab som supplement til Hurghada og Sharm El Sheik i Egypt. Neste vinter fortsetter også de populære rundreisene, samt at vi får noen nye hotell i programmet, blant annet ved Dødehavet og i Talabay utenfor Aqaba, sier Begby.

Informasjonssjefen forteller at Apollo tilbyr nye hotell på Bali, samt fire nye hoteller på Den dominanske republikk, samt et helt nytt område på Sosua, i det samme karibiske landet.

Søk etter billige restplasser her

Populære nyheter

THAILAND: Mange nordmenn reiser til Thailand for å oppleve magiske øyeblikk som dette.

THAILAND: Mange nordmenn reiser til Thailand for å oppleve magiske øyeblikk som dette. Foto: Foto: David Longstreath/AP/Scanpix

Hos Ving kan markedssjef Christian Grønli fortelle at det nye Sunwing-hotellet i Thailand allerede er reiseselskapets fjerde best solgte Thailand-hotell den kommende vinteren.

- Vi åpner dessuten voksenhotell på Tenerife (Sunprime Resort). Til nå har vi to Sunprime på Gran Canaria. Konseptet er populært så til høsten åpner Sunprime Coral Suites & Spa i Playa de las Américas på Tenerifes sydkyst. Dette med voksenhoteller er en trend som bare vil forsterke seg i årene som kommer, påstår Grønli.

Kommende vinter er det 35 år siden Ving, som første arrangør, lanserte Gran Canaria i det norske chartermarkedet.

- Og dette er uten tvil fortsatt charterslageren med over 50 prosent av vintermarkedet fra Norge. Bedre vær enn øvrige Kanariøyer, flotte turmuligheter i fjellet, fine strender og en storby som frister gjør Gran Canaria populær, forteller Grønli som forøvrig opplyser at Ving ikke lanserer noen nye charterdestinasjoner neste vinter.

BARE VOKSNE: Reiseselskapene melder om stadig flere hoteller som bare er for voksne.

BARE VOKSNE: Reiseselskapene melder om stadig flere hoteller som bare er for voksne. Foto: Foto: Crestock

- Vi fortsetter med fokus på Gran Canaria, Tenerife, Gambia, Hurghada og Sharm el Sheikh i Egypt samt Krabi og Phuket i Thailand, sier markedssjefen og legger til at ruteflyreisene også selger bra.

- Reisene med rutefly går svært godt nå som flyselskapene legger ut så mye billige flystoler. Økonomiske nedgangstider har gitt kjøpers marked når det gjelder reiser med rutefly. Ving selger neste vinter storbyreiser til 28 byer i Europa samt New York, Las Vegas og Beijing. På langdistanse med rutefly tilbyr vi 30 reisemål i Asia, to på Cuba, Aruba og 4 i Florida.

Her finner du billige restplasser

Les også:

Billige eksotiske sommerreiser

Gjør et cruise-kupp nå

Tilbake til Klikk Reise

THAILAND: Thailand er og blir en av de eksotiske vinterfavorittene. Her slapper en turist av på Kata beach i Phuket, sør i Thailand.

THAILAND: Thailand er og blir en av de eksotiske vinterfavorittene. Her slapper en turist av på Kata beach i Phuket, sør i Thailand. Foto: Foto: Teh Eng Koon/Scanpix

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning