Tynne får tyn i forum på internett

Hetset fordi hun er tynn

Caroline (22) er langt fra den eneste som får tyn.

Publisert Oppdatert

Kjæresten til Caroline måtte sensurere kommentarene på bloggen hennes.

Caroline Berg (22) er utdannet journalist, har blant annet hatt praksisplass i klikk.no, og begynner å bli kjent som bloggeren bak Fotballfruebloggen. Hun har alltid vært tynn, men aldri fått så mye kommentarer på det som etter hun startet å blogge.

- Det er veldig få som kommenterer vekten min direkte til meg, men via bloggen min får jeg veldig mange kommentarer. Når folk får lov til å være anonyme tør de si de utroligste ting, sier Caroline til klikk.no.

Hva er det folk kommenterer?

- Folk tror jeg er syk, de kommenterer at jeg er for tynn og at de ikke synes det ser bra ut.

På barnimagen.com sitt forum ble Carolines blogg postet og bildene av henne ble hyppig kommentert. Én kommentar lyder som følger:

- ...og når jeg ser magen, så ser hun faktisk ikke naturlig tynn ut. Det var stygt rett og slett. Ekkelt!, skriver Anonym.

- Hva synes du om at folk sier slikt om deg?

- Det er selvsagt ikke spesielt hyggelig. Jeg har også fått mange kommentarer i min egen blogg, og noen av dem er så ille at jeg må slette dem. Lars-Kristian (Eriksen, forloveden, journ.anm.) har også flere ganger sensurert kommentarene i bloggen min før jeg får lest dem selv, forteller hun.

Det skal nevnes at en anonym leser på barnimagen-forumet reagerte på de krasse innleggene om Caroline, og skrev:

- Om noen hadde hengt ut denne jenta på denne måten fordi hun var overvektig, hadde det blitt rabalder her... alt er liksom lov å si om folk som er tynne! Dette er rett og slett mobbing.

- Hva synes du selv om vekten din?

- Jeg har ikke noe kompleks for vekten min, og synes ikke at jeg er for tynn. De som kjenner meg vet også at jeg er naturlig tynn, og alltid har vært det, avslutter Caroline.

Del denne saken med andre

Anonyme tør hetse

- Er du misunnelig fordi du ser ut som en lyktestolpe og ikke klarer å legge på deg? Jeg vet at radmagre jenter som ikke får til å legge på seg trøster seg med at gutter bare liker tynne jenter. *NOT* - slutt opp med denne livsløgnen. Å se ut som en blyant er ikke penere enn å ha kurver, skriver Lene i klikk.nos debattforum.

Andre kommentarer fra forumet lyder:

- Det er slikt vi kvinner ønsker å se, ikke de superslanke høye modellene der knoklene stikker ut både her og der, mener Back to nature.

- En normal kropp skal faktisk ha litt fett på kroppen, skriver Tulla.

Anledningen er opprinnelig debatten om plus-size modellen Lizzie Miller, som har reist en ny debatt underveis: Får tynne mennesker mer tyn og kritikk over vekten sin enn andre? Er det mer sosialt akseptert å kritisere tynne mennesker?

Forumet til klikk.no har flommet over av ytringer fra den ene ytterkanten til den andre.

Les også: Slik finner du din biologiske alder

- Vi lever i de feites tiår

Mange av forumdebattantene slår tilbake på hetsen mot tynne mennesker.

NORMAL: Lizzie Miller ble hyllet i USA, og også her i Norge da hun stilte opp som modell for Glamour Magazine.

NORMAL: Lizzie Miller ble hyllet i USA, og også her i Norge da hun stilte opp som modell for Glamour Magazine. Foto: Foto: Faksimile fra Glamour Magazine

Rass for eksempel, er forbannet og skriver:

TYNN: Caroline Berg har mange ganger blitt hetset for at hun er for tynn.

TYNN: Caroline Berg har mange ganger blitt hetset for at hun er for tynn. Foto: Foto: Privat

- (...)Og til dere andre misunnelige jævler...slutt å rakk ned på tynne folk!

- Er det noe bedre å få høre «fy faen så tynn du er!» enn «fy faen så tykk du er!»?, spør Tynn og sinna.

Nico er grundig lei det hun kaller fatpower-bølgen. Hun skriver følgende:

- Jeg har problemer med å finne klær i min størrelse, folk glor på meg og jeg får kommentarer som «så tynn du er» og «du må spise, jente». HALLO! Ingen sier til en feit person «så feit du er, nå må du slutte å spise så mye».. Vi lever i de feites tiår og det må vi tynne lide for. Gjennomsnittsvekten blir høyere og høyere, og det er nå tydeligvis normalt å være feit... og det er vi TYNNE som må lide for det... klesstørrelsene i kjedebutikkene blir større og større for hvert år og vi må bli vant til at folk rakker ned på oss. Slank er ikke lengre et kompliment, «hun der er jo anorektisk» er hverdagskost....

Irritert jente reagerte med sinne og gråt, og skrev inn en lang kommentar (her er et lite utdrag):

- ...Mange av disse ønsker å legge på seg, og blir lei seg når alle sier at de sikkert har anoreksi, må spise mer og at de er så tynne og ditten og datten!(....) Så husk at dere må bry dere mer om andres følelser, jeg begynte faktisk å gråte av alle disse kommentarene om vekk med høye beinrangler, og vil ikke ha kvinner som stikker meg , vil heller ha de med former og fett på magen, vil ikke se disse damene med anoreksi (...).

Les også og se video: Derfor får du rynker

Modell-tynn

Hege Golf (26) er en av landets mest kjente modeller. Som barn og tenåring vokste hun fort, og var en av de lengste og tynneste på barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole.

- Jeg skilte meg alltid ut og følte meg som en «freak» gjennom hele skoletiden. Jeg fikk mange kommentarer på at jeg var for tynn og spinkel, og noen spekulerte i at jeg hadde anoreksia, beretter Hege til klikk.no.

Da hun i ungdomsskolealder ble headhuntet som modell for et av Norges største modellbyråer, var det mange som reagerte negativt.

- Og det var guttene som var verst. Mange sa til meg at det er man behøver jo ikke være pen for å være modell, og liknende kommentarer.

- Hvordan opplever du dette nå?

- Hvem som er for tynn eller for tykk er, og har alltid vært, en skikkelig snakkis i bransjen. Det føler jeg på nå som jeg har blitt 26 år, og ikke er så tynn lenger. Nå kan jeg ikke lenger spise hva jeg vil uten å legge på meg, og det har jeg både merket selv og fått signaler på.

- Får du beskjed av modellbyrået du er registrert i at du er for stor?

- Ikke direkte, og det trenger de heller ikke si. Jeg kjenner veldig godt til størrelseskravene i bransjen, og nå vet jeg godt at jeg er noen centimeter for bred her og der. Men det er vanskelig å være midt oppi denne vektproblematikken hele tiden. Er det ikke det ene, så er det det andre.

Les også: 8 favoritter til stua

MODELL: Hege Golf har i årevis fått kommentarer på at hun er for tynn og må begynne å spise mer. Her fotografert på catwalken for Maggie Wonka.

MODELL: Hege Golf har i årevis fått kommentarer på at hun er for tynn og må begynne å spise mer. Her fotografert på catwalken for Maggie Wonka. Foto: Foto: Scanpix

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning