Det Nye: Svar oss, Sigurd!

På ferie med mamma

Det Nyes reiseekspert, Sigurd Sollien, gir deg det perfekte reisemålet for en mor og datter-tur.

St. Petersburg er det perfekte reisemålet, når du skal på helgetur med mamma.

St. Petersburg er det perfekte reisemålet, når du skal på helgetur med mamma. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Hei Sigurd!

Mamma skal få jentetur i bursdagsgave - og jeg skal være med. Hvilket reisemål passer for oss begge?

Hilsen Lena (25)

Hei Lena!

Da vil jeg anbefale et litt annerledes reisemål som jeg tror både du og moren din vil like, nemlig St. Petersburg. Jeg har i alle fall mange gode minner fra Europas tredje største by, som faktisk ligger bare to timers flytur fra Norge.

Det jeg husker best er den spesielle stemningen. Det var desember og iskaldt, og alle gikk rundt med store pelsluer på hodet - akkurat som på film. I gatene sto de samme pelsluene og solgte suvenirer, alt fra tredukker som forestillte de gamle lederne til andre minnesmerker fra en svunnen tid. Jeg husker godt undergrunnsbanen og da særlig stasjonene. De er vakkert utsmykket og nærmest kunstverk i seg selv. For ikke å glemme stasjonsvaktene. De var som hentet ut av en gammel James Bond-film. Jeg går aldri i Operaen her hjemme, men i St. Petersburg føltes det helt riktig å se Svanesjøen på Marinskij-teateret.

Morgenen etter var det strålende solskinn og vi vandret rundt blant alle de vakre bygningene i sentrum med flere hundre broer og kanaler. Det kan nesten minne litt om Venezia. Et kaldt Venezia, vel og merke. Når du er ute og går kan du ikke unngå å havne på Nevskij Prospect, den fem kilometer lange hovedgaten i byen. Her finnes kjøpesentre, kirker, museer, barer og en og annen dollar-milliardær.

St. Petersburg er stedet for deg som vil oppleve noe utenom det vanlige og du kommer dit blant annet med Norwegian.

Ting å kjøpe: Keramikk, porselen og krystall, kule suvenirer fra kommunisttiden, russisk vodka med smak, og, selvsagt, russisk kaviar.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning