Monika Tøraasen

Artikkelforfatteren er utdannet motekonsulent, hudpleier og journalist.

Neglelakk har en unik egenskap til å gi et antrekk det lille ekstra, og har vært et svært hett tilbehør i flere sesonger nå.

Etter at motebildet har gjennomgått hele fargespekteret med farger på neglelakken, og vi trodde det ikke kunne komme noe nytt, har negletrenden nå blitt tatt enda et steg videre.

Så om de er lei den vanlige neglelakken, og vil være enda mer kreativ med neglene dine, sjekk muligheten under.

3D-negler

Dette er neglelakk med elementer som ligger utenpå neglen. Det finnes flere måter å få denne looken på, blant annet har flere merker laget neglestrips, som er "klistremerker" som du limer på neglene med perler, steiner eller lignende på.

Du kan også kjøpe egne negleperler, og lime på og designe neglene selv over den vanlige lakken din.

Ciate har også kommet med en stilig konsept de kaller Caviar Manicure, som er små plastperler som strøs over neglene. Resultatet er stilig, og vil garantert rette fokus og oppmerksomhet mot neglene.

3D-lakk: Ciate Caviar Manicure Set (kr 199), Konad Stones Nail Art (kr 35), Envy Wraps Bling (kr 72), Viva La Diva (kr 79). © FOTO: Produsent, coverbrands.no, nelly.no

Kreative negler

Dette er negletrenden hvor du får brukt din kreative og lekne side, og hvor ingen negl skal se lik ut. Det finnes egne neglelakkpenner hvor du selv kan lage mønstre og design på neglene dine, over en vanlig fargelakk.

Er du ikke så stødig på hånden, eller mangler kreativiteten, finnes det også her massevis av kule strips som du klistrer på neglene. Legger du et lag med overlakk over, holder disse stripsene lenge.

KREATIVE NAGLER: Girls With Attitude Nail Wraps (kr 85), Models Own Nail Art Pen (kr 62), Nubar Nail Art (kr 135), Nail Rock Nail Wraps (kr 70).

Lakk med spesialeffekt

Det finnes nå flere neglelakkmerker som lager neglelakk med en spesialeffekt. En type er såkalt Cracked Nail. Denne type lakk legges over en vanlig fargelakk, og når den tørker vil den lage et sprukket mønster i neglen din. Resultstet blir stilige negler som ligner litt på grafitti.

Det aller nyeste er såkalte magnetisk lakker. Dette er lakk med metalliske partikler, som skaper et mønster i neglen ved hjelp av magnetiske krefter. Det er en magnet i korken på flasken, og når denne holdes over lakken søker pudret i lakken seg mot magneten og skaper et spennende mønster på neglen.

EFFEKTLAKK: Isadora Magnetic Nails (kr 79), Rimmel Crack Your Colour (kr 50), OPI Nail Lacquer (kr 150), Isadora Graffiti Nail (kr 79), Nail Inc Magnetic Polish (kr 150). © FOTO: Produsent, nelly.no, asos.com

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!