Vi shopper varer over nettet som aldri før.

Her får du tips til hvor du kan lete hvis du skal kjøpe skjønnhetsprodukter på nett.

Les også:

Her kjøper designerklær på salg

Slik unngår du nettfellene

Det er hevet over enhver tvil at det lønner seg å handle på nettet

SHOP TILL YOU DROP: Du slipper å drasse rundt med shoppingposer hvis du bestiller på nett.

SHOP TILL YOU DROP: Du slipper å drasse rundt med shoppingposer hvis du bestiller på nett. © Foto: Bulls

Billig og bra

Lave priser er hovedårsaken til at vi handler på nettet, ifølge Kjell S. Rakkenes, direktør for presse og medierelasjoner i Posten Norge.

- Det er hevet over enhver tvil at det lønner seg å handle på nettet. I fjor betalte mange nettshoppere halv pris på varer fra USA. På nettet kan du lett styre kjøpene ut ifra prisnivået i ulike land på forskjellige tidspunkt, sier han.

Stort vareutvalg og lett å sammenlikne priser

Det er lett å sammenligne priser og mulig å finne billigere varer. På sekunder kan du bla deg gjennom et stort vareutvalg. Det gir en følelse av å ha oversikt over hele vareuniverset.

Vareutvalget er også større i mange av nettbutikkene, og skulle du mangle et produkt du er ute etter, finnes det bare noen tastetrykk unna i en annen nettbutikk.

Smarte nettshoppingtips:

  • Det tryggeste er å handle gjennom store, kjente nettbutikker. De har dessuten det beste utvalget.
  • Husk at moms, toll og frakt må beregnes inn i totalprisen. Hvis du skal handle i en utenlandsk nettbutikk, lønner det seg derfor enten å handle i store kvanta eller å kjøpe eksklusive produkter som du sparer mye penger på.
  • Sjekk mer enn én nettbutikk. Det kan være forskjeller i pris, service og pålitelighet.
  • Vurder nettselskapet som selger varen eller tjenesten nøye. Vær forsiktig med totalt
  • Er du usikker på om en nettbutikk er seriøs og god, kan du gjøre et søk på nettet og se om noen har erfaringer fra denne butikken. Foraene kan også gi gode tips til hvor man bør
  • Norske nettbutikker holder høy standard, så sjekk norske nettbutikkpriser mot utenlandske nettbutikkpriser før du velger det store utland fremfor Norge. Med frakt, toll og moms kan det hende at det blir like dyrt å handle fra utenlandske nettbutikker.

Enkelt og kjapt

Stadig flere ser fordelene ved å handle på nett, og det dukker støtt opp nye nettbutikker med et stort utvalg av skjønnhetsprodukter.

2008 var et rekordår i nettshopping for nordmenn, ifølge Posten.

- Kvinner har vært trendsettende på netthandel, kanskje fordi de er mer opptatt av shopping enn menn og har hovedansvaret for innkjøpene. Det er en myte at det bare er datanerder eller folk som er datainteresserte som netthandler, sier Rakkenes.

Slipper kø

Dessuten egner nettshopping seg ypperlig for travle jenter, siden det går kjappere å shoppe hjemmefra på din egen PC istedenfor å løpe fra butikk til butikk.

Du kan legge inn dine bestillinger hos nettbutikkene akkurat når det passer deg. Perfekt for folk med krevende jobber eller unormal døgnrytme.

Du slipper også å stå i kø. For hva er vel mer irriterende enn å kaste bort verdifull tid i butikken? Det unngår du ved å handle på nett.

Saken fortsetter under bildet

NETTSHOPPING: Det går raskt, du slipper kø og det er billigere.

NETTSHOPPING: Det går raskt, du slipper kø og det er billigere. © Foto: Stella

De beste butikkene:

Parfymeri.no: Gimle Parfymeri i Oslo har nettbutikk. De tilbyr blant annet Laura Mercier, Fusion Beauty og økologiske merker som Juice Beauty, Erbaviva og Care by Stella McCartney.

Esthetique.no: Norsk butikk med mange kjente merker, som Clarins, Dior, Lancôme, Helena Rubinstein, Guerlain, Biotherm og Clinique.

Lookfantastic.com: Amerikansk butikk som byr på blant annet hårprodukter, sminke, hud- pleieprodukter og parfymer. De har merker som i.d Bare Minerals, Kérastase, Clarins, Dermalogica, American Crew, Redken og Ren.

Strawberrynet.com: Amerikansk butikk som tilbyr makeup, parfyme og hårprodukter til hyggelige priser. Merkene spenner fra Anna Sui, Biotherm og Bobbi Brown til Tweezerman, Versace og Yves Saint-Laurent. De gir også tollrefusjon etter kjøpet.

Nelly.com: Norsk butikk som selger beauty-produkter i tillegg til klær. Anatomicals, Sasco, John Masters, KMS og Max Factor står på merkelisten.

Blivakker.no: Norsk nettsted med makeup, parfyme og hud- og hårpleie. Eksempler på merker er Redken, Avene, Biotherm, Dermalogica, i.d Bare Minerals, Lancôme og Jean Paul Gaultier.

Beautybay.com: Selger mange merker som er vanskelig å finne i Norge.

Redbeauty.no: Har et godt utvalg av kjente merker som Biotherm, Estée Lauder og Lancôme.

Everydayminerals.com: Her får du mineral-makeup- og hudpleie til lave priser.

Goddess-within.com: Har et bredt utvalg av hjemmespa-produkter.

Waxit.dk: Har det lille ekstra, som falske negler, falske øyenvipper og tannpynt.

Penhaligons.co.uk: Tilbyr dyre og luksuriøse håndsåper som er drøye i bruk.

Feelunique.com: Har et bredt utvalg og refunderer tollutgifter.

Chastum.no: Norsk butikk med rask levering og et stort utvalg av parfymer.

Makeupmekka.no: Norsk nettbutikk med mange spennende merker som ikke er så lett å få tak i, f.eks. Susan Posnick, Barry M, Glo Minerals, Mineral Essence, Ole Henriksen og Japonesque. Har egen spør makeupartisten-tjeneste og blogg.

Hqhair.com: Har et bredt utvalg hårprodukter, men også en del eksklusive hudpleieprodukter. De har en outletbutikk med gode tilbud.

Tilbake til Klikk Mote

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!