I tre år jobbet jeg som guide i Syden. En av oppgavene jeg hadde var å ha servicetider for gjestene på hotellet der de bodde. Her fikk jeg mange spørsmål, både tåpelige og mindre tåpelige. Som regel ville folk ha hjelp til å leie bil, bestille utflukter eller spørre hvor de kunne spise god mat.

Det var ganske gode dager og relativt lite dramatikk. Men av og til ble folk ble syke, og det er jo aldri morsomt. Vår huslege Dr. Minas (med trykk på siste stavelse), var derimot en ganske morsom liten mann. Når gjestene på hotellet følte seg litt kleine, ringte vi til Dr. Minas. Han var en relativt kortvokst kypriot med bart og svetteperler i pannen. Han kjørte alltid moped på utrykningene sine, og kanskje det var derfor han svettet så mye? Ikke vet jeg.

Det første doktoren gjorde når han kom i kontakt med en pasient var å stille to spørsmål: Det ene var et standardspørsmål og det andre et slags oppfølgingsspørsmål: «Do you have a good stomach?» var det ene. Deretter fulgte han opp med «Are you allergic to penicillin?». Dette skjedde uansett hva slags lidelse pasienten hadde. Legebesøkene var veldig korte og siden Dr. Minas jobbet på akkord, tjente han nok ganske bra.

Jeg var aldri med når doktoren fikk alvorlig syke pasienter, men det skulle ikke forundre meg om han fikk lurt inn favorittspørsmålene sine der også.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!