- Brynene er noe av det viktigste i et ansikt. Med en gang man gir bryn definisjon og markering ser man vakrere ut. Bryn rammer inn et ansikt og kan bestemme et uttrykk, har makeupartist og brynsguru Maribeth Madron tidligere uttalt.

Få med deg et par av de aller viktigste (og enkleste) grepene til perfekte bryn i videoen over. Eller sjekk ut mini-oppskriften under.

Slik gjør du:

1. Start med å gre hårene. På den måten finner du småhårene som ligger utenfor brynsformen. Nå skal du finne ut hvordan brynet skal formes.

2. Ta en tynn sminkebørste, eller en annen tynn og rett gjenstand, og hold den parallelt med neseryggen. Der gjenstanden og brynet krysser skal formen begynne. Alt utenfor gjenstanden kan plukkes vekk.

3. Ved å legge gjenstanden diagonalt fra nesevingen og rett ovenfor pupillen finner du brynets toppunkt. Det er altså her den lille knekken skal befinne seg.

4. Neste triks er å finne enden på brynet. Plasser gjenstanden diagonalt fra nesevingen til ytterkanten av øyet. Dersom det finnes hår utenfor gjenstanden kan disse plukkes vekk. Unngå å plukke hårene som ligger over brynet. Du kan også følge disse trinnene når du fyller inn farge i brynene.

RIKTIG FASONG: Ved å legge gjenstanden diagonalt fra nesevingen og rett ovenfor pupillen finner du brynets toppunkt. Det er altså her den lille knekken skal befinne seg. © FOTO: Printscreen

Velg riktig farge

Det kan ofte være en utfordring å velge riktig farge til brynene.

En fin tommelfingerregel er at du alltid skal gå ut ifra hårfargen din når du velger brynsfarge.

Er du lys, men har mørke partier? Gå ut ifra fargen på de mørkeste partiene.

Er du derimot veldig mørk, kan det være fint å gå for en tone lysere enn dine mørkeste hårstrå.

Velg farger som er litt kalde, det vil si at du unngår brynsfarger som har for mye rødt i seg - da brynene kan fremstå som orange.

Videoen er laget i samarbeid med Makeup Mekka for Det Nye.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!