Er det én mann som tar pusten fra de fleste moteløver, ja, så er det Chanel-designer Karl Lagerfeld.

Moteredaktører verden over, i tillegg til fashionistaer, it-jenter og hans egne muser, sverger til alle regler han lager.

Moteguruen har særlig ett kjent utsagn: «Sweatpants are a sign of defeat. You lost control of your life, so you bought some sweatpants». En kommentar som tydeligvis har påvirket meg, ettersom jeg ikke eier en eneste joggebukse.

Tro mot motebransjen har jeg løpt rundt på hæler hele mitt voksne liv, og det var ikke før denne mannen tok den stadig hottere sneakerstrenden inn i varmen på Chanel sitt couture-sommershow, at jeg følte joggesko utenfor treningsstudioet var ok.

Trendy joggesko

I etterkant av visningen har både modeller, redaktører, it-jenter og designere alle lagt sin elsk på et mer komfortabelt fottøy.

Og designere som Marc By Marc Jacobs, Jeremy Scott og Rick Ownes, i tillegg til Chanel, lekte med et mer avslappet og sporty skotøy på deres høst- og vintervisninger.

Men det er ikke bare joggeskoen som har gjort et comeback. Tennissokker, rumpetasker og slippersen vi trodde var forbeholdt en vaffelluktende håndballhall på 90-tallet, er nå i vinden som aldri før.

I gatebildet blir sneakers hyppig kombinert med alt fra hverdagsantrekket til partylooken. Og hvem trenger å danse bort sommernatten i skyhøye hæler, om Karl sier man kan gjøre det på en mye mer komfortabel måte.

Her er våre favoritter blant de tidløse klassikerne og de mer vågale fargeklattene:

Trendy joggesko

PÅ CATWALKEN OG GATEN: Cara Delevingne hadde på seg joggesko under Chanel sin vår- og sommervisning, det samme hadde modellene da høst- og vinterkolleksjonen til Marc by Marc Jabocs ble vist frem. Også fashionistanene har tatt trenden til seg, og bruker joggesko til både hverdags og fest. © FOTO: Stella, All Over, Carwalkpix

Monochorme kicks

Etter flere år hvor gatemotebildet skrek: «Mye vil ha mer», er nå det rene og enkle noe av det hotteste blant motebevisste jenter i verdens motemetropoler.

Tradisjonelle og klassiske joggeskomodeller i den monokrome paletten har derfor fått status som garderobeklassiker verden over.

Ønsker du å gi et mørkt antrekk et sterkere uttrykk, er kontraster viktig. I denne looken er nøkkelen sammensetningen av delikate teksturene i kombinasjon med en tøff frakk og kule sneakers.

Trendy joggesko

TIDLØSE KLASSIEKRE: 1. Aldo, kr 699. 2. Reebok, kr 800. 3. Nike, kr 1100. 4. New Balance/Nelly.com, kr 799. 5. Superga, kr 799. 6. Adidas, kr 1300. 7. Converse/Nelly.com, kr 799. 8. Ellos, kr 199. © FOTO: produsenten

Regnbuens strøk

Joggeskomodellene i sterke farger, tidligere forbeholdt 80-tallets aerobic-klasser, har fått en ny vår.

De spreke fargekombinasjonene på disse komfortable sålene er nå hyppig kombinert med alt fra kjolen til jobbantrekket.

Et feminint, og litt voksent antrekk kan lett blitt kjedelig uten er par herlige og fargesprakende joggesko. Denne underlige kombinasjonen er et genialt stylingtriks!

Trendy joggesko

FARGEKLATTER: 1. Zara, kr 599. 2. Vans/Nelly.com, kr 699. 3. H&M, kr 299. 4. Aldo, kr 599. 5. Nike, kr 999. 6. Kangaroos, kr 1399. 7. Adidas Originals, kr 1000. 8. Asos.com, kr 296. © FOTO: produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!