Erin Wasson:

- Jeg er akkurat som alle andre moteinteresserte jenter

Erin Wasson er dama som setter sitt personlige preg på alt hun kler seg i. Hemmeligheten? Tilbehøret.

STILIKONET: Erin Wasson, modell, skuespiller og designer, avslører hemmeligheten bak et vellykket antrekk.

STILIKONET: Erin Wasson, modell, skuespiller og designer, avslører hemmeligheten bak et vellykket antrekk. Foto: FOTO: Stella Pictures og Bulls

Publisert Oppdatert

Erin Wasson:

Alder: 31 år

Fra: Texas, USA

Kjent som: Modell, skuespiller, stylist og designer

- Jeg vokste opp i New York, nå bor jeg her i Los Angeles. Jeg elsker begge byene av forskjellige grunner, New York for spontaniteten og LA for livsstilen. Begge er en del av ligningen som svarer på hvem jeg er.

Modellen og designeren Erin Wasson har åpnet opp hjemmet sitt i Venice i California for fotografering.

På jobb har hun på seg de nyeste plaggene fra de mest eksklusive designerne, men klærne hun har på seg utenfor arbeidstid får minst like mye oppmerksomhet. Det er i hennes egen garderobe de største skattene finnes.

- Jeg ville beskrevet stilen min som en kvinnelig Johnny Cash, blandet med litt Rod Stewart før hans diskodager, og litt rodeojente som henger på stranden, sier hun selv.

Den ikoniske Wasson-stilen

Ble du klok av det? Kanskje ikke. Men her er vårt forsøk på å oppsummere litt av den ikoniske Wasson-stilen: google «eklektisk», så er du et stykke på vei til å forstå hva vi prater om.

Det handler om en rå miks av det beste fra vidt forskjellige stiler - vintageskatter med særpreg (hun kan møte opp i en 40 år gammel kjole på fester der alle andre går i couture), rådyre designerklær, avslappet streetwear og klær hun finner på gatemarkeder rundt om i verden.

Slitt denim, løse T-skjorter, hettegensere, vester og nydelige kjoler. Det er rocka, bohemsk og selvsikkert.

- Ekte stil er for meg når du kan finne noe nederst i billighaugen i en bruktbutikk og få det til å funke.

TATOVERINGER: - Jeg har aldri planlagt tatoveringene mine. Jeg er hun dama som bare finner på noe mens jeg går inn til tatoveringsstudioet, sier Erin. Øverst på ryggen har har hun "Shelter", på overarmen til venstre står "Imi Loa", et uttrukk fra Hawaii som betyr å søke ny kunnskap. Hun har også tatovert "TCB", forkortelse for "taking care of businiess"

TATOVERINGER: - Jeg har aldri planlagt tatoveringene mine. Jeg er hun dama som bare finner på noe mens jeg går inn til tatoveringsstudioet, sier Erin. Øverst på ryggen har har hun "Shelter", på overarmen til venstre står "Imi Loa", et uttrukk fra Hawaii som betyr å søke ny kunnskap. Hun har også tatovert "TCB", forkortelse for "taking care of businiess" Foto: FOTO: The Coveteur, Trunk Archive/Bulls

Dronningen av tilbehør

Garderoben er full av boots med cowboy-detaljer, lave herreinspirerte sko og en utrolig samling av smykker (mye vintage og fra hennes egen kolleksjon Low Luv).

Er det noe som virkelig er inspirerende med Erin er det hvor mye personlighet hun kan klare å gi et ellers ganske enkelt antrekk, ved bruk av tilbehør.

Hun kan ha på seg en rådyr designerkjole i silke, men ved å bruke den med et par kule boots og gamle smykker, beholder hun fortsatt sitt sjarmerende «jeg bryr meg ikke»-uttrykk.

Og når det kommer til smykker, så vel som tatoveringer, er det «more is more» som gjelder for Erin. Hun lesser på.

- Det er viktig for meg at smykkene mine ser ut som de har blitt elsket en stund, de skal se brukt ut.

- Jeg er akkurat som alle andre moteinteresserte jenter

TILBEHØRET: Øverst til venstre: Erin har garderoben full av frynser. Hun er ikke redd for å dra på heller, og kler seg gjerne i antrekk der både bukser, jakker og vesker har frynser. Øverst til høyre: - Jeg elsker bootsene mine, jeg hadde følt meg helt lost uten dem. Hvis de kunne prate, hadde de nok sagt at de begynner å bli skikkelig slitne og trenger en tur til skomakeren, sier Erin. Nederst til venstre: Veske fra Opening Ceremony, boots fra Ay Not Dead og vintagesmykker. Nederst til høyre: Clutch med hundetrykk fra Givenchy.

TILBEHØRET: Øverst til venstre: Erin har garderoben full av frynser. Hun er ikke redd for å dra på heller, og kler seg gjerne i antrekk der både bukser, jakker og vesker har frynser. Øverst til høyre: - Jeg elsker bootsene mine, jeg hadde følt meg helt lost uten dem. Hvis de kunne prate, hadde de nok sagt at de begynner å bli skikkelig slitne og trenger en tur til skomakeren, sier Erin. Nederst til venstre: Veske fra Opening Ceremony, boots fra Ay Not Dead og vintagesmykker. Nederst til høyre: Clutch med hundetrykk fra Givenchy. Foto: FOTO: The Coveteur, Trunk Archive/Bulls

Etter å ha jobbet som modell, stylist for blant annet Alexander Wang, og designer for egen smykkelinje, er Erin definitivt et stilikon for mange.

- Jeg er akkurat som alle andre moteinteresserte jenter, så jeg ville aldri tenkt at jeg kom til å få muligheten til å style og designe klær og egne smykker. Alt dette var veldig tilfeldig og spontant, men jenter som er begeistret for det jeg driver med får meg til å føle at jeg gjør det riktige.

Erin tilbringer mye tid i California, men er ikke den typiske L.A.-surfejenta.

- Det det er litt morsomt, for folk ser på meg som en som oppsummerer denne strand-livsstilen i Sør-California. Men jeg er født i Texas, så hvis det er noe som er meg, så er det en margarita og texmex.

- Jeg er bare en kanal for kreativitet

Siste tilskudd på yrkeslisten til Erin er programleder, i høst har hun ledet Styled to rock, et realityprogram der deltagerne skal style musikere.

DETALJER: Øverst til venstre: - Alle smykkene mine forteller en egen historie. De som betyr aller mest for meg bruker jeg hver eneste dag, sier Erin. Øverst til høyre: Veske fra Isabel Marant. Nederst: Erin elsker løse, avslappede t-skjorter og bruker dem alltid med masse smykker til.

DETALJER: Øverst til venstre: - Alle smykkene mine forteller en egen historie. De som betyr aller mest for meg bruker jeg hver eneste dag, sier Erin. Øverst til høyre: Veske fra Isabel Marant. Nederst: Erin elsker løse, avslappede t-skjorter og bruker dem alltid med masse smykker til. Foto: FOTO: The Coveteur, Trunk Archive/Bulls

- Av alle ting du jobber med, hva føler du er mest deg?

- Jeg er bare en kanal for kreativitet. Jeg er takknemlig for at jeg er på et sted i livet der jeg er komfortabel med å få gå inn i det ukjente, ta fatt på ting jeg aldri har gjort før. Det er risikabelt og dritskummelt, men jeg elsker det. Jeg gjør ikke noe av dette for berømmelsen eller eksponeringen. Jeg vil dø en dag og ha masse ville historier å fortelle.

Les også:

Det hotteste plagget kan du få helt gratis

Oppskriften på OL-lua hele Norge vil ha

DEN IKONISKE WASSON-STILEN: Erin Wasson er kjent for å alltid være fantastisk kledd.

DEN IKONISKE WASSON-STILEN: Erin Wasson er kjent for å alltid være fantastisk kledd. Foto: FOTO: Stella Pictures

Slik ble Kenza (22) en av verdens mest leste motebloggere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning