At jenter bruker blomsterkrans i håret, er ikke noe nytt. Men at gutta nå skal bruke det i skjegget, har vi ikke sett små mye av tidligere.

Den bisarre trenden har tatt helt av siste tiden, og akkurat nå florerer det bilder av menn med blomsterkrans i skjegget overalt.

En Tumblr-trend

Uansett om det er for å gjøre narr av eller etterligne blomsterkransene jenter bruker i håret sitt, har det blitt en aldri så liten trend, i alle fall på internett.

Ifølge nettstedet Huffington Post, oppsto trenden på bildenettstedet Tumblr, når bloggeren Pierce Thiot startet med "Will It Beard"-prosjektet sitt hvor han fester alt mulig - fra Lego til konfetti - i skjegget sitt for å se om det ville holde seg der.

Han tok så bilder av resultatene, og i mars postet han det første bilde med blomster i skjegget, som var sterkt ønsket av følgerne sine.

Thiot har også en Instagram-konto, @willitbeard med litt over 67 000 følgere, hvor du enten kan la deg inspirere eller fascinere av ting man faktisk kan feste i skjegget sitt.

Blomsterskjegg

ROSA BLOMSTER: Mannen bak Tumblr-bloggen Will It Beard, Pierce Thiot, sies å være en av de som startet trenden med blomsterskjegg. © FOTO: Willitbeard

Blir aldri en trend

Men hva synes egentlig stylistene om trenden?

- Blomsterkrans i skjegget? Skal ikke det være i håret en fin, svensk sommeraften? Nei, vet du hva, det blir aldri en trend, sier stylist Espen Hilton og fortsetter:

- Mulig det blir en trend for et par crazy hippier, som er halvt steine på en festival i sommer, men en trend blir det aldri og det er punktum final, faktisk.

Han mener videre det er mer en statement på at noen prøver for hardt.

- Det er som å ta sokker i Adidas-sandalene, igjen aldri en trend, sier Hilton.

Selv bruker han aldri blomster til noe annet enn det det faktisk er naturlig å bruke de til for gutter.

- Personlig så setter jeg blomstene i jorden eller en i vase som Blomster-Finn, eller om jeg er på Hawaii så tar jeg imot et blomstersmykke.

Se flere bilder av blomsterskjegg her. (Ekstern lenke)

Blomsterskjegg

IKKE EN TREND: Ifølge stylist Espen Hilton er ikke dette en trend som menn kommer til å trykke til sitt hjerte. © FOTO: Tumblr

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!