Mange sliter med å finne motivasjon til å komme i gang med treningen, og ofte skal det ikke mye til før man ender opp som støttemedlem på treningssenteret atter en gang.

Men noe som faktisk helper på motivasjonen er nytt treningstøy, spesielt i glade og friske farger, som i tillegg gjør treningen mer behagelig.

Ikke bare føler man seg bedre i fint tøy, den lille investeringen gjør at man får den ekstra piffen til å komme seg på treningssenteret.

Teknisk treningstøy er noe alle bør ha om man svetter mye. Det transporterer fuktighet, veier så og si ingenting og holder kroppen tørr gjennom hele økten.

Lek deg med farger

Farger har stor innvirkning på humøret og treningslysten, og denne sesongen er farger en viktig trend.

Spesielt neon- og knallfarger ser vi mye av på treningsfronten, nå gjelder det å synes! De ekstra vågale kan bruke farger som krasjer med hverandre på over- og underdelen. For oss andre er det selvfølgelig helt greit å bruke en knallfarget overdel med noen mer nøytrale bukser eller omvendt.

Mønster er en av vårens viktigste motetrender og det gjenspeiler seg også i treningsmoten. Alt fra striper til prikker og mer retroinspirerte mønstre er helt i tiden nå.

Den fargeglade trenden gjelder også på treningsskoene, hvor man nå kan boltre seg i sko i alt fra rødt, oransje, rosa, gult og blått.

trening treningstøy mote cecilie mari shape up=

TRENDY PÅ TRENING: Ipod nano (kr 999), ørevarmere fra Swix (kr 149), sømløs sports-bh fra Devold (kr 349), hybrid løpesko fra Adidas (kr 1099), vindtett skalljakke fra Adidas (kr 1400) og løpetights fra Röhnisch (kr 699). © Foto: produsenten

Kle deg etter aktivitet

Det er selvfølgelig ikke bare trendene som gjelder når man skal kle seg til trening. Hva man faktisk skal trene er tross alt det viktigste ved valg av treningstøy.

Tøy som skal brukes til løping, aerobic eller spinning kan gjerne være tettsittende, slik at klærne ikke kommer i veien for aktiviteten.

Til roligere trening som pilates kan man gjerne ha løsere og mer behagelige klær. her er det heller ikke så viktig med tøy i mikrofiber, da man ikke svetter like mye.

Mange liker også å ta seg en joggetur ute på vinteren. Her gjelder det å kle seg i flere lag etter hvor kaldt det er, med superundertøy som transporterer fukt innerst og vindtett løpejakke ytterst. Plagg som puster er en fordel når man svetter.

I tillegg er løpesko med pigger et must, du finner varianter både med faste og utskiftbare pigger i de fleste sportsbutikker. Hvis ikke kan løpebrodder være et veldig godt alternativ.

trening treningstøy mote cecilie mari shape up=

TRENDY PÅ TRENING: Lue i merinoull fra Devold (kr 249), vintertights med refleks fra Asics (kr 600), løpetopp med vindstopper fra Asics (kr 800), headset fra Koss (kr 399), piggsko fra Icebug (kr 1500), og boxer i merinoull fra Kari Traa (kr 299). © Foto: produsenten

Trenger ikke koste skjorta

Men det finnes også en annen viktig trend som er ganske mye mer nedtonet. Yoga og pilates er nemlig i vinden som aldri før, og tar med seg myke bomullsplagg i løse passformer med i trendbildet.

Plaggene kan gjerne være i hvite eller beige toner eller myke pastellfarger, i alle fall mindre skrikende farger enn det som gjelder for de andre treningsformene.

Treningstøy er kjent for å være kostbare saker, men det trenger ikke være dyrt å få tak i nytt treningstøy i trendy varianter.

Kleskjedene kaster seg for fullt over treningsbølgen, og butikker som H&M, Gina Tricot og Nelly.com har egne treningskolleksjoner i eget navn fullt av fristende sportstøy.

trening treningstøy mote cecilie mari shape up=

TRENDY PÅ TRENING: Fleece-pannebånd fra Kari Traa (kr 199), superundertøy fra Kari Traa (kr 499), hals i merinoull fra Pierre Robert (kr 99), sokk fra (kr Pierre Robert (kr 99), løpetights fra Röhnisch (kr 699) og løpesko med utskiftbare pigger fra Asics (kr 1499). © Foto: produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!