Silje Julie Golf

Artikkelforfatteren er mote- og skjønnhetsreporter i Det Nye, og har fem års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Hun har tidligere vært ansvarlig for moteseksjonen på Klikk.no, i tillegg til å jobbe som motejournalist og allroundjournalist for nettstedet. Før den tid jobbet hun som journalist i [mag].

Våren har så vidt begynt å vise seg flere steder i landet, og det er dermed på tide å oppdatere garderoben for den nye sesongen.

Det finnes flere sterke tendenser for våren. Følger du disse er du trendy som få.

I tillegg er det noen plagg du bør gå til innkjøp av for å få en fullstendig oppdater garderobe

Del

Noen av de moteriktige plaggene fra de foregående sesongene fortsetter, men det kommer også mange nye sterke trender denne våren.

Her er de ti viktigste nøkkelplaggene denne våren:

1. Slengbukser

Looken fra det glade 70-tallet er nok en gang tilbake, og det var mange av designerne og motehusene som har latt seg inspirere av dette tiåret denne sesongen.

Slengbuksen er den ultimate buksen fra dette tiåret, og Emilio Pucci, Etro, Anna Sui, House of Holland og Giles er en håndfull av dem som har inkludert dette plagget i sine kolleksjoner.

Kombiner gjerne buksen med en smal topp eller fasongsydd bluse og høye hæler.

Du kan sjekke ut flere stylingtips her.

SLENGBUKSER: På catwalken til Emilio Pucci, Gina Tricot (kr 499), Only (kr 240), Lindex (kr 399).=

SLENGBUKSER: På catwalken til Emilio Pucci, Gina Tricot (kr 499), Only (kr 240), Lindex (kr 399). © Foto: Stella, produsenten

2. Tunika

For å toppe 70-tallsantrekket kan du ta på deg en behagelig tunika. Disse ble nemlig vist i mange ulike fasonger på catwalken.

Sonia Rykiel, Missoni, Dries van Noten, Céline og Kenzo er bare noen få eksempler på alle de motehusene og designerne som har inkludert dette behagelige plagget i sine kolleksjoner.

En tunika er veldig anvendelig, og kan brukes til både hverdags og fest sammen med et par bukser eller en shorts. Dessuten er den utrolig behagelig å ha på seg.

TUNIKA: På catwalken til Sonia Rykiel, InWear (kr 1099), Ricco Vero (kr 1299).=

TUNIKA: På catwalken til Sonia Rykiel, InWear (kr 1099), Ricco Vero (kr 1299). © Foto: Stella, produsenten

3. Maxikjolen

Den fotside kjolen ble nok en gang inkludert i motebildet i fjor vår og sommer, og holder seg like sterk denne sesongen.

Det var ekstremt mange som viste frem dette plagget på catwalken, deriblant Roberto Cavalli, Derek Lam, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Etro og Dolce & Gabbana - for å nevne noen få.

Bruk sandaler eller ballerinas på dagtid, og sleng en blazer eller skinnjakke over på kvelden for en kul look.

MAXIKJOLE: På catwalken til Etro, Lindex Affordable Luxury (kr 699), Gina Tricot (kr 299), HM (kr 699).=

MAXIKJOLE: På catwalken til Etro, Lindex Affordable Luxury (kr 699), Gina Tricot (kr 299), HM (kr 699). © Foto: Stella, produsenten

4. Hvit skjorte

Den klassiske hvite skjorten er en sikker hit denne sesongen. Det bugnet nemlig over av dette plagget da vårens og sommerens kolleksjoner ble vist frem under moteukene i fjor.

Victor & Rolf, Chloé, Céline, 3.1 Phillip Lim, Marc by Marc Jacobs og Jil Sander er bare et knippe av alle de som har gitt dette plagget en ny vår i år. Det nye av sesongen er at den gjerne kan ha korte ermer.

Den hvite skjorten kan du bruke til både bukser, shorts og skjørt. Få en oppdatert look ved å ha den inni underdelen, med et smalt belte i livet.

HVIT SKJORTE: På catwalken til Victor Rolf, Cubus (kr 199), Lindex (kr 199).=

HVIT SKJORTE: På catwalken til Victor Rolf, Cubus (kr 199), Lindex (kr 199). © Foto: Stella, produsenten

5. Shorts

Shorts er et typisk vår- og sommerplagg, men nok en gang står den også veldig sterkt i trendbildet denne sesongen - helst skal den være så kort som mulig.

Designere og motehus som Vanessa Bruno, Chanel, Elie Saab, Louis Vuitton, Paul & Joe, Max Mara, Alberta Ferretti og Christian Dior var blant dem som viste frem korte sorts på catwalken.

Men en enkel hvit T-skjorte eller singlet og lave sko får du et kult og avslappet hverdagsantrekk, men hvis du kombinerer den med en partytopp og høye hæler er du klar for fest og moro.

SHORTS: På catwalken til Vanessa Bruno, HM (kr 299), InWear (kr 1099), Gina Tricot (kr 149).=

SHORTS: På catwalken til Vanessa Bruno, HM (kr 299), InWear (kr 1099), Gina Tricot (kr 149). © Foto: Stella, produsenten

6. Body

It-plagget fra 80- og 90-tallet er nok en gang hot, takket være flere store designnavn som har trukket den frem i lyset.

Lanvin, Chloé, Max Mara, Bottega Veneta, Giambattista Valli og Salvatore Ferragamo har nemlig alle inkludert bodyen i sine kolleksjoner for sesongen.

Kombiner det trange plagget med løse og flagrende underdeler for et balansert antrekk.

Du kan sjekke ut flere stylingtips her.

BODY: På catwalken til Lanvin, Monki (kr 200), Weekday (kr 300).=

BODY: På catwalken til Lanvin, Monki (kr 200), Weekday (kr 300). © Foto: Stella, produsenten

7. Vide bukser

I tillegg til slengbuksene, så er også vide bukser à la 70-tallet en sikker vinner denne sesongen. De kan til og med være såpass brede at de kan forveksles med et fotsidt skjørt.

Céline, Christian Dior, Marc Jacobs, Dries Van Noten, Preen, Sonia Rykiel, Calvin Klein, Michael Kors og Bottega Veneta er noen av dem som viste frem denne buksen under moteukene.

For å balansere antrekket, og ikke ende opp med å se større ut enn du er, bør du gå for en trang overdel.

VIDE BUKDER: På catwalken til Christian Dior, InWear (kr 899), Jackpot (kr 799), Bik Bok (kr 399).=

VIDE BUKDER: På catwalken til Christian Dior, InWear (kr 899), Jackpot (kr 799), Bik Bok (kr 399). © Foto: Stella, produsenten

8. Midiskjørt

Når det gjelder skjørtelengden, så skal vi også la oss inspirere av 70-tallet. De såkalte midiskjørtene er nemlig de aller mest trendy, det vil si skjørt som stopper midt på leggen.

Skjørtet kan minne om den litt mer pripne storesøsteren fra 50- og 60-tallet, men denne varianten er mer flagrende og løs i snippen.

Chloé, Marc by Marc Jacobs, Sonia Rykiel, Chanel, Miu Miu, Yves Saint Laurent og Preonza Schouler har aller inkludert denne typen skjørt i sine kolleksjoner.

Bruk plagget til både hverdags og fest sammen med en smal topp og både lave og høye sandaler eller ballerinasko.

MIDISKJØRT: På catwalken til Marc by Marc Jacobs, Weekday (kr 450), Monki (kr 400).=

MIDISKJØRT: På catwalken til Marc by Marc Jacobs, Weekday (kr 450), Monki (kr 400). © Foto: Stella, produsenten

9. Buksedress

Nok en gang er plagget som både er elsket og hatet et sikkert kort. Designerne og motehusene har ennå ikke gått lei av buksedressen, og mange har inkludert plagget i sine kolleksjoner for sesongen.

Blant designerne og motehusene som går god for dette plagget i vår er blant annet Paul & Joe, Fendi, Max Mara, Hermés, Louis Vuitton og Marc Jacobs.

Bruk et smalt belte i livet for å definere midjen din og høye og lave sko alt etter anledning.

BUKSEDRESS: På catwalken til Paul Joe, InWear (kr 1099), HM (kr 149), Bik Bok (kr 349), Vila (kr 350)=

BUKSEDRESS: På catwalken til Paul Joe, InWear (kr 1099), HM (kr 149), Bik Bok (kr 349), Vila (kr 350) © Foto: Stella, produsenten

10. Skinnjakke

En annen klassiker som stadig er moteriktig er skinnjakken. Catwalken var strødd med denne jakken da sesongens plagg ble vist frem, så denne er nok en gang en sikker vinner.

Balmain, Burberry Prorsum, Balenciaga, Ralph Lauren, Hermés og Ann Demeulemeester er noen av de som vil se deg i skinn denne våren.

Få en kul look ved å kombinere jakken til en denimbukse eller denimshorts, eller over en søt og romantisk kjole for et mer rocka antrekk.

SKINNJAKKE: På catwalken til Balmain, Samsøe Samsøe/Nelly.com (kr 3495), Ellos (kr 999).=

SKINNJAKKE: På catwalken til Balmain, Samsøe Samsøe/Nelly.com (kr 3495), Ellos (kr 999). © Foto: Stella, produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!