Det arrangeres kåringer for det meste om dagen, og den siste i rekken er kåringen av årets mest sexy sko.

Det amerikanske bransjemagasinet Footwear News arrangerte kåringen på nettet, hvor 8000 forbrukere stemte på forskjellige designersko ut ifra hvilket par de mener er mest sexy.

Vinneren ble ingen ringere enn Christian Louboutins modell kalt «Maralena», som er krystallbesatte pumps i mesh med åpen tå. Og prislappen? 14,300 norske kroner.

Kjendisenes favoritt

Kåringen ble offentilggjort på den kjente skoavdelingen til varemagasinet Saks i New York, hvor en representant for Christian Louboutin stolt tok imot prisen.

Hun fortalte folkemengden at designeren så på skoene som «jentene sine» og at vinnerparet var en av hans personlige favoritter, ifølge WWD.com.

Christian Louboutin er langt fra ukjent når det gjelder lekkert skotøy. Skodesigneren regnes som den fremste i verden, og er fast inventar på kjendisføttene på den røde løperen. Jennifer Lopez har til og med laget en egen sang som rett og slett bare heter «Louboutins».

Heltestatus

Kamilles moteansvarlig Julie Kase mener populariteten blant kjendisene har hjulpet på skoenes popularitet.

- Så klart hjelper det at kjendisene støtt og stadig dukker opp i nye skovarianter fra merket. Louboutin har fått en slags heltestatus innen skodesign, alle vil ha en bit av ham, og dette skaper ringvirkninger fra Hollywood via motemagasiner og ut blant det moteinteresserte folket, mener Kase. Hun legger til at Louboutin er alt annet enn en døgnflue i motebransjen.

- Først og fremst ligger det i at Louboutin har spesialisert seg på høyhælte sko og gått den lange veien det tar å nå toppen. Folk er opptatt av kvalitet og god design, og det får man av Louboutin, sier Julie Kase.

LOUBOUTINS: Stjerner som Rihanna, Hayden Panettiere og Sarah Jessica Parker er fans av sko fra Christian Louboutin.=

LOUBOUTINS: Stjerner som Rihanna, Hayden Panettiere og Sarah Jessica Parker er fans av sko fra Christian Louboutin. © Foto: Stella

Karakteristisk såle

Skoene som vant kåringen har 14 cm høye hæler og selve stiletthælen er fullstendig dekket av krystaller. Og selvfølgelig har skoene den karakteristiske røde sålen, som kjennetegner skoene fra Christian Louboutin.

- Den røde sålen var i utgangspunktet merkets signatur frem til billigere merker begynte å kopiere nettopp denne detaljen. Det som er spesielt med skoene utover sålen, er at Louboutin utrolig flink til å hele tiden designe og produsere spennende nye modeller. Det er noe for enhver smak og anledning, samtidig som det er noe særegent ved hvert nye par han designer, sier Julie Kase.

RØD SÅLE: Et av de sterkeste kjennetegnene på skoene til Christian Louboutin er den røde sålen.=

RØD SÅLE: Et av de sterkeste kjennetegnene på skoene til Christian Louboutin er den røde sålen. © Foto: AP

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!