- Det er ikke umulig at Helene kan bli like stor som Siri Tollerød eller Iselin Steiro, sier Det Nyes moteekspert Vibeke Stiansen.

Hun var tilstede under moteuken i Stockholm, og gjenkjente fort det norske stjerneskuddet.

- Jeg ble veldig overrasket over å se henne der. Såvidt jeg kunne se var hun den eneste norske modellen, forteller Vibeke.

Hun så Helene allerede på den første visningen, Dagmar, og fikk gleden av å se henne gå mange visninger i løpet av dagene i Stockholm.

- Blant annet fikk hun åpne Whyred-visningen. Det er alltid mye fokus på hvem som får åpne eller avslutte en visning, og det var Helene som fikk gåt ut på catwalken først. Det sier mye om hennes standing.

Les også: Stockholms beste visninger

At Helene kan nå langt er hun ikke i tvil om.

- Helene er veldig ung, men likevel proff. Hun er superflink - et naturtalent! Det er helt klart at hun kan gjøre det veldig bra hvis hun ønsker det, og bestemmer seg for å satse.

Og Vibeke vet hva hun snakker om. Hun har selv jobbet tett på Helene i flere moteserier og fotoshoots. Helene har nemlig vært modell for Det Nye flere ganger i løpet av fjoråret.

- Det Nye var en av de første bladene som begynte å bruke henne. I løpet av 2009 har hun jevnlig vært å se i magasinet.

Les også: Slik får du trendy krøller

Helene er tilknyttet modellbyrået Team i Oslo, og lederen Eivor Øvrebø opplyser til MinMote at de allerede har fått flere henvendelser fra utlandet. I fjor sommer fikk hun en smak av modelltilværelsen i Paris, og et byrå i New York skal være klare for å få henne over så fort Helene er klar for det.

Les også: Trendrapport fra første rad

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!