Leserne tester hobbyer

Hundekjøring

Ulrikke har funnet seg en litt annerledes hobby.

Ulrikke har kledd opp sin usedvanlig tøffe hund.

Ulrikke har kledd opp sin usedvanlig tøffe hund. Foto: Privat

Publisert Oppdatert

De fleste på min alder driver for det meste med vanlige aktiviteter som fotball, dans, håndball og diverse andre ballsporter. På fritiden driver jeg med en sport som mange ikke vet så mye om - hundekjøring.

Sporten går ut på at en eller opp til 20 hunder tekker deg på ski eller slede. Hundekjøring er delt opp i to hovedkategorier: nordisk stil og sledekjøring. Hvis du kjører nordisk stil trekker 1-3 hunder deg på ski, enten med strikk eller via en pulk. Når du driver med sledekjøring bruker du alt fra 2 til 20 hunder som er fastspent til en slede. Du kan kjøre konkurranser eller bare drive med det for kosens skyld.

Hundekjøring foregår hovedsakelig på vinteren, men man kan også drive med den på sommeren. Da bruker du sykkel, sparksykkel, trehjuling, firhjuling eller vogn.

Jeg har en Vorsteh som jeg bruker til nordisk stil. Hver gang jeg er i marka og trener blir jeg glad. Hvis det er en dag jeg føler meg litt nedfor eller en prøve har gått litt dårlig drar jeg ut i skogen med hunden min, så er humøret på topp igjen. Det er så deilig å kjenne vinden i håret mens du suser nedover bakkene.

Det beste med hundekjøring må være å se hvor glad hunden din blir når den kommer ut. Det mest vanlige er å bruke huskyer eller fuglehunder, men kan selvfølgelig bruke andre raser hvis man vil.

Hundekjøring er en sport jeg kan anbefale til alle som liker dyr og å være ute i naturen. Det er fin trening for både deg og hunden. Hvis du ikke har en hund kan du jo spørre om du kan låne naboen/vennen din sin hund. De setter sikkert pris på det ¿

Hilsen Ulrikke Lien Erdal-Aase

Se flere saker fra: Lær deg å leke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning