Vær-May Lisbeth gir ikke opp skuespillerdrømmen

Hollywood var mitt Eventyrland

TV 2s flotte værdame May Lisbeth Midtgård Myrvang tok helgens «Alice i Eventyrland»-premiere på forskudd.

EVENTYRDRONNING: TV 2-værdamen May Lisbeth har stått på teaterscenen i en årrekke, og tok utfordringen med tre inn i Alices eventyrland. Her som Den hvite dronningen.

EVENTYRDRONNING: TV 2-værdamen May Lisbeth har stått på teaterscenen i en årrekke, og tok utfordringen med tre inn i Alices eventyrland. Her som Den hvite dronningen. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Publisert Oppdatert

Foto: Foto: Morten Bendiksen

5. mars har Tim Burton-filmen «Alice in Wonderland» kinopremiere verden over, og i den anledning fikk værdame May Lisbeth Midtgård Myrvang (33) prøve seg i roller fra Alices eventyrland.

Teater i blodet

Det få imidlertid vet om May Lisbeth, er at hun er langt fra uerfaren når det kommer til skuespill.

- Jeg har drevet med teater i 11-12 år. Jeg har alltid likt å underholde og formidle, så det lå litt i kortene at jeg skulle stå på scenen, forteller hun.

Drømte om Hollywood

May Lisbeth har vært innom alt fra barneteateret i Førde til Fyllingsdalen teater. Hun gikk på Romerike folkehøyskole og har spilt en sesong på Den Nasjonale Scene i Bergen, så fremtidsdrømmen var spikret fra tidlig alder.

- Jeg skulle bli skuespiller i Hollywood, sier hun lattermildt.

- Hvorfor sluttet du?

- Jeg måtte operere stemmebåndene, sier hun, og legger til at hun siden flyttet til Australia og tok en bachelor i multimedia.

Disket på grunn av krøllene

Foto: Foto: Morten Bendiksen

Inntredenen i Eventyrland tok May Lisbeth lett som en lek, og understreker at hun nok ikke har lagt teaterlivet bak seg for godt.

Hun nevner blant annet flere store roller hun alltid drømte om å gjøre, men som ikke ble noe av.

- Jeg fikk for eksempel ikke bli med i «Lady og Landstrykeren», fordi jeg hadde permanent. Det var sårt, sier hun med et smil.

- I tillegg drømte jeg blant annet om å spille Ronja Røverdatter. Folk sa jeg lignet på henne, også er hun jo en tøff karakter. Og roller som Pippi og Alice hang også høyt, sier hun.

Småbarnsmamma

Det blir ikke mye tid til teater nå om dagen. Med tidlig jobbing på «God morgen, Norge» og to små barn, Marielle (2 1/2) og Milla (1), går dagene fort for den populære værdamen.

Men vi kan komme til å høre mer fra henne i filmsammenheng.

- Jeg håper å få en fot innenfor voicing av filmer eller serier. Da får jeg brukt litt av skuespilleren i meg, selv om det ikke blir på scenen. Det er perfekt for en småbarnsmor som ikke rekker å stå på teaterscenen kveld etter kveld, sier hun.

Digger Dagfinn

Foto: Foto: Morten Bendiksen

- Mange kjente ansikter gir stemmer til store produksjoner. Hva er det som er så attraktivt med dette?

- Først og fremst fordi det er gøy, men jeg tror også det er et godt påfyll på lønnen, sier hun, og forteller at Dagfinn Lyngbø i «Istid» er hennes favoritt blant dem som allerede har testet ut dette med voicing.

Kostymekofferter

I mellomtiden nøyer hun seg imidlertid med å bruke sin teatererfaring på hjemmebane, og som formidler av været på TV 2.

- Hjemme får jeg jo brukt det når vi leser eventyr for eksempel. Og så er jeg veldig glad i kostymer. Jeg har kjøpt inn karnevalskostymer til jentene mine så det holder frem til de er 11-12 år, og har selv en hel koffert med kostymer, sier hun lattermildt.

Hår og makeup: Åse Kristine Skjæveland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning