Baking

Herlige sjokoladeoppskrifter

Med en hemmelig ingrediens.

DETTE MÅ DU SMAKE: Sjekk ut disse herlige oppskriftene!

DETTE MÅ DU SMAKE: Sjekk ut disse herlige oppskriftene! Foto: FOTO: Marte Nergaard Sollied

Publisert Oppdatert

Mai er festmåneden over alle festmåneder for mange, med 17.mai, Grand Prix-fest, konfirmasjoner og bryllup på programmet, og kreativ baking er i vinden som aldri før!

For å være forberedt til alle festlighetene ble vi like godt med på bakekurs med selveste Per Sundnes, programleder for "Vi elsker baking" på TV3.

Sammen med bakeekspertene fra Cacas, har han komponert fire desserter som definitivt vil gi deg stjerne i (koke)boka hos dine gjester.

Felles for alle oppskriftene er én spesiell ingrediens: Baileys! Og etter å ha smakt oss gjennom alle søtsakene er vi overbeviste:

Den populære kremlikøren tar definitivt desserten til nye høyder! Og så klart skal vi dele hemmeligheten med deg. Dette må du bare smake!

Baileys og hvit sjokoladeparfait (iskrem)

5,7 dl melk

0,5 dl fløte

1 vaniljestang

4 eggeplommer

30 gr melis

2 ss maizena

200 gr hvit sjokolade

6-8 ss Baileys

3 dl kremfløte

5 dl av vaniljekremen

  • Varm opp melk, fløte og vaniljestang til kokepunktet på middels temperatur.
  • Ta ut vaniljestangen.
  • Bland sammen eggeplommer, melis og maizena til en jevn røre.
  • Hell den varme fløteblandingen over eggeblandingen mens du pisker.
  • Sil blandingen over i en kjele og varm opp på middels temperatur til den har tyknet, mens du rører konstant.
  • Når blandingen har fått ønsket konsistens brukes 5 dl til parfaiten.
  • La sjokoladen smelte i den varme eggestanden og bland godt.
  • Avkjøl til romtemperatur og tilsett Baileys.
  • Pisk kremfløten og vend forsiktig inn til det er godt blandet.
  • Hell over i en stor brødformer og sett i fryseren over natten.
  • Før servering settes de i kjøleskap i 20 minutter, hvelves ut av form (dypp i varmt vann dersom det er behov for det) og pynt med revet mørk sjokolade og friske bær.

Vintage Baileys Cupcakes

Sjokoladecupcakes 24 stk

Baileys og hvit sjokoladeparfait (iskrem)

Baileys og hvit sjokoladeparfait (iskrem) Foto: FOTO: Rikke Voll

225 gr hvetemel

400 gr sukker

95 gr bakekakao

2 ts natron

1ts bakepulver

1ts salt

2 egg

2,3 dl sterk varm kaffe

2,3 dl kulturmelk, romtemperert

1,1 dl olje

2 ss Vanilla Bean Paste

  • Varm ovnen til 175 grader
  • Sikt alt det tørre sammen i bolle til kjøkkenmaskin, tilsett det våte og bland på middels hastighet i to minutter.
  • Fyll cupcakesformer 2/3 og stek i 15-17 minutter.
  • Avkjøl cupcaksene før de toppes med.
  • Baileys Swiss meringue buttercrem.
  • Cupcakene kan hules ut og fylles med sjokoladeganache, smaksatt med Baileys eller rom.

Mørk sjokoladeganache med Baileys

(til konfekt og fyll i cupcakes)

300 gr mørk sjokolade

2 dl fløte

1,2 dl Baileys

  • Varm fløte til kokepunktet og hell over den hakkede sjokoladen.
  • La stå i 3-4 minutterfør det hele blandes godt.
  • Tilsett Baileys.
  • Avkjøl til romtempereratur.
  • Fyll i baileysganachen i konfektformene, ha over smeltet sjokolade og sett kjølig.
  • Ta ut konfekten fra formene og nyt den herlige smaken.

Baileys Swiss Meringue Buttercream

110 gr eggehvite (ca 4 stk)

185 gr sukker

1 knisvodd salt

260 gr usaltet smør

Vintage Baileys Cupcakes

Vintage Baileys Cupcakes Foto: FOTO: Marte Nergaard Sollied

2 ts Vanilla Bean Paste

1-2 dl baileys

  • Start med å kutte smøret i små terninger. Skill eggene.
  • Pisk eggehvite og sukker i en metall eller glassbolle over en kjele med småkokende vann (bruk gjerne handmikser på lav hastighet ), til alt sukkeret er smeltet og eggehvitene er varme.
  • Så skal piskingen fortsette i en kjøkkenmaskin helt til eggehvitene er helt avkjølt (viktig!) dvs ca 10 -12 minutter. Til dette brukes ballongvispen som følger med de fleste maskiner.
  • Så skal smøret tilsettes, bytt da til «K-vispen» og la maskinen gå på lav -> medium hastighet hele tiden mens du har i en og en terning av gangen, la smøret blandes godt med marengsen før du tilsetter en ny. Bruk slikkepott dersom noe av smøret klistrer seg langs kanten på bollen.
  • Når alt smøret er tilsatt skal salt og vanilje tilsettes og så til slutt Baileys´en. Bland godt med middels hastighet. Tilsett litt av Baileysén av gangen og smak til du får ønsket «styrke» på smaken.
  • Hvis kremen er for myk så kan den settes litt i kjøleskap før du har den over i sprøytepose for å pynte cupcakene.

Baileys Trekk meg opp

Brownies og Baileys kremost frosting. Bak en brownie mix pakke i en stor langpanne og la den avkjøle seg. Stikk ut sirkler med bunnen av Treat Pops beholderen.

Baileys Frosting:

225 gr kremost

4 ss smør

500 gr melis

4-8 ss Baileys.

Baileys Swiss Meringue Buttercream

Baileys Swiss Meringue Buttercream Foto: FOTO: Marte Nergaard Sollied

Legg lagvis brownies, baileysfrosting og jordbærskiver.

Start med brownies.

Konfekt med Baileys Ganache

Støp et skall i konfektform.

Hvit sjokoladeganache med baileys (til konfekt)

430 gr hvit sjokolade

1dl fløte

1,5 dl baileys

3 ss smør

  • Smelt sjokolade, smør og fløte i vannbad på lav temperatur.
  • Tilsett Baileys og avkjøl til romtemperatur.
Baileys Trekk meg opp

Baileys Trekk meg opp Foto: FOTO: Marte Nergaard Sollied

Konfekt med Baileys Ganache

Konfekt med Baileys Ganache Foto: FOTO: Rikke Voll

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning