Kåring av Årets ansikt 2008

Her er Årets ansikter

Modelldrømmen har gått i oppfyllelse for Johanne Friis (16) og Azalija Mederbekova (15).

ÅRETS ANSIKTER: Azalija Mederbekova  ble Det Nyes Årets Ansikt og Johanne Friis ble Årets Ansikt under onsdagens kåring.

ÅRETS ANSIKTER: Azalija Mederbekova ble Det Nyes Årets Ansikt og Johanne Friis ble Årets Ansikt under onsdagens kåring. Foto: Foto: Vibeke Stiansen/Det Nye

Publisert Oppdatert

Johanne Friis (16) og Azalija Mederbekova (15) fikk hver sin tittel under kåringen av Årets ansikt onsdag kveld. Friis ble kåret til Årets ansikt, mens Mederbekova fikk tittelen Det Nyes Årets Ansikt under kåringen på utestedet Barbeint i Oslo.

16 år gamle Johanne Friis blir dermed Norges kandidat i den prestisjetunge modellkonkurransen Ford Super Model of the Year i New York, hvor premien er en modellkontrakt med Ford Models verdt over 1,5 millioner kroner.

- Attitude og riktig look

Jurymedlem Vibeke Stiansen har dette å si om vinneren:

- Hun er en fantastisk bra jente! Hun har attitude og generelt det som trengs. Hun har et spennende ansikt og en kul look. En look som er riktig akkurat nå.

- Vil bli lagt merke til

Jurymedlem Vibeke Stiansen og arrangør Fredrich Birkmar.

Jurymedlem Vibeke Stiansen og arrangør Fredrich Birkmar. Foto: Ingunn Sandnes

I tillegg til kåringen av Årets Ansikt, har Det Nye også kåret sitt Årets ansikt. Her ble 15 år gamle Azalija Mederbekova utropt som vinner.

- Hun er en nydelig og flott jente, og har en fantastisk flott kropp. Hun er veldig flink til å bevege seg, er selvsikker tross sin unge alder. Hun har et spennende utseende som vi kommer til å se mye til. Hun kommer til å dukke opp flere og flere steder og bli lagt merke til framover, sier Vibeke Stiansen.

Tidligere har to norske jenter vunnet Fords modellkonkurranse. Anette Stai vant i 1980, mens Synne Myrebø ble utropt som vinner ni år senere.

I fjor var det Dagny Norvoll Sandvik (18) som ble kåret til Årets Ansikt, men hun nådde dessverre ikke opp i den internasjonale konkurransen i New York.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning