Harde børster koster best

Med disse børstetipsene er du et skritt nærmere den perfekte makeupen.

Det er ikke lett å vite hvilke børste man skal velge til hvilke sminke. Under får du tipsene.

Det er ikke lett å vite hvilke børste man skal velge til hvilke sminke. Under får du tipsene. Foto: Foto: Elin Davidsen

Publisert Oppdatert
Makeup-artist Johanna Persson, fra Makeup Store, bruker mange forskjellige børster når hun sminker sine kunder.

Makeup-artist Johanna Persson, fra Makeup Store, bruker mange forskjellige børster når hun sminker sine kunder. Foto: Foto: Elin Davidsen

Det er ikke alltid like lett å sminke seg. Kajalen går utenfor, øyenskyggen drysser og rougen gjør bare at kinnet ser hovent ut Skal du ha et lite fortrinn, er det gode børster som skal til.

- Børster er alfa og omega når man skal legge en makeup. For at man skal kunne fange opp fargen ordentlig, samt å tone ned og jobbe med sminken, kreves gode børster, sier makeupartist Johanna Persson i Makeup Store til DetNye.

Hygiene er viktig for børstene

Sminkebørster blir ofte liggende i sminkepungen i lang tid, uten at du gjør noe annet med dem enn å duppe dem ned i forskjellig typer produkter. Men for at børstene skal vare, er det veldig viktig å rengjøre dem.

- Det er viktig å vaske børstene ofte. Du kan få kjøpt renseprodukter i butikker, og man skal ikke undervurdere bruken av dem, sier Persson.

Hun syntes for eksempel det er lurt å bruke en egen børste for foundation.

- Det er viktig, delvis fordi det er mer hygienisk, da den ikke fester rester av foundation, og delvis fordi en foundation-børste ikke suger til seg all foundationen og foundationen varer lenger, sier Persson.

Billige eller dyre?

Gode sminkeprodukter er dyre, og det er også sminkebørster. Det er store prisforskjeller, men er det så viktig å kjøpe de dyreste børstene?

- Dyre børster bruker ekte hår, og blir automatisk dyrere. Ekte pensler er gode til tørre produkter, som øyenskygge og lignende. Det som er viktigere å tenke på enn prisen, er hvor harde børstene er. Børstene skal heller være harde enn myke, fordi de da tar opp fargen mye bedre.

- Når skal man bruke små børster, og når skal man bruke store?

- Små børster er lettere å jobbe med om man vil jobbe på et mindre parti, som å undersiden av øyet eller nede ved øyenvippene på oversiden. En stor børste er bedre å jobbe med om man for eksempel vil jobbe med å tone ned øyenskyggen. Men hvilke børster man helst velger, er selvsagt en smakssak. Men det er uansett viktig å ha noen store og noen små børster i sminkepunken, sier Persson.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning