Hannes hjørne

Bloggemani

I Det Nye nr. 10 lærer du hvordan du får trynet ditt på de hotteste partybloggene - men også hvordan du får det fjernet.

Les reportasjen i Det Nye nr. 10!

Les reportasjen i Det Nye nr. 10! Foto: Foto: Faksimile

Publisert Oppdatert

Blogging er blitt en sport. Spesielt partybloggerne konkurrerer om de saftigste ryktene og de frekkeste bildene - alt for å få flest mulig klikk.

Men det er ikke noe nytt at folk kjemper om leserne. Allerede for 2000 år siden drev de med kjendisblogging. Alt Jesus gjorde og sa ble jo nedskrevet i detalj - og det uten at han fikk lese gjennom manus og komme med rettelser om han følte seg feilsitert.

Og levde du i vikingtiden, raidet englandskysten og voldtok både jomfruer og andre fruer, kunne du være sikker på at en sladrete skald skrev om det etterpå. Fordelen var at det kunne gå flere generasjoner før sagaen var ute, og da hadde du sannsynligvis falt i kamp allerede og ga en stor f... i ryktet ditt.

Man skulle tro at det var lettere å redigere internett enn både Bibelen og kongesagaene, men slik er det dessverre ikke. Bare spør dem som har fått spredd lettkledde bilder av seg selv og som i årevis har prøvd å få dem fjernet - til ingen nytte.

Ja, det kult med et bilde av seg selv på de hotteste bloggene, men få med deg nettvettreglene våre i reportasjen på side 28 i Det Nye nr. 10 før du flasher puppene!

Les mer: Flere godbiter i Det Nye nr. 10

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning