Costa Blanca:

Fineste strender på Costa Blanca

På Costa Blanca finner du noen av verdens beste strender. Se vår store strandguide her.

COSTA BLANCA: Costa Blanca har kilometer på kilometer med fantastiske strender. Dette bildet er fra den populære stranden Benidorm.

COSTA BLANCA: Costa Blanca har kilometer på kilometer med fantastiske strender. Dette bildet er fra den populære stranden Benidorm. Foto: Foto: Benidorm turistkontor

Publisert Oppdatert

Blått flagg:

Utmerkelse som gis av den internasjonale miljøstiftelsen Foundation for Environmental Education. Strendene vurderes ut fra kriterier for vannkvalitet, sikkerhet og service, informasjon og fasiliteter.

www.blueflag.org

På Costa Blanca i Spania strekker kyststripen seg hele 200 kilometer, fra Dénia i nord til Pilar de la Horadada i sør. Det er på Costa Blanca du finner Alicante, Benidorm og Torrevieja, som er kjente og kjære feriesteder for mange soltørste nordmenn. I 2008 ble hele 454 strender i Spania tildelt Blått Flagg og hele 50 av disse strendene finner du i Costa Blanca. Med andre ord skal du lete lenge etter å finne flottere strender med renere sand enn nettopp på Costa Blanca.

Her kan du søke etter billige flybilletter til Costa Blanca

Mellom Alicante og Altea er det lange strekninger med sandstrender som er utbygget med leilighetsblokker og hoteller. Nord for Altea finner du fine strender som brytes av klipper og bukter. Sør for Alicante er landskapet tørrere, med både større og mindre sandstrender. Her er det garantert noe for enhver smak!

Les også:

Solkystens skjulte perler

Nektes å bygge sandslott

Nettene kan bli kjølige på Costa Blanca på vinteren, men det er varmt og fint om dagen. Fra Norge kan du fly både til Alicante og Murcia og leter du litt, er det gode muligheter for å oppdrive billige flybilletter. Lei gjerne bil og kjør fra strand til strand på Costa Blanca. Veinettet er godt utbygget og strendene ligger tett i tett.

Her kan du søke etter billige flybilletter til Costa Blanca

Se vår guide til de flotteste strendene på Costa Blanca:

Denía

Temperaturer på Costa Blanca:

April: 27/6,5 grader, 8,5 soltimer, 40 mm regn

Juli: 36/16,5 grader, 11,5 soltimer, 4 mm regn

Oktober: 29,5/9 grader, 7 soltimer, 52 mm regn

Januar: 22,5/1 grader, 6 soltimer, 30 mm regn

Et koselig feriested på Costa Blanca med to helt forskjellige kystlinjer. På den ene siden er det mer enn ti kilometer med populære strender. Ideelle for blant annet vindsurfing, fordi det ofte blåser her. På den andre siden er kysten røffere med klipper og små viker. Ideelt for dykking. Denía har 41 600 innbyggere.

Strender med Blått Flagg:

- Les Bovetes, en rolig sandstrand (670x80 meter).

- Marineta Cassiana, en mer folksom sandstrand (1260x30 meter). Strandbar og muligheter for vannsport.

Calpe

I ly av Middelhavets høyeste klippe ligger flotte strender som helt siden 30-tallet har tiltrukket seg turister til Costa Blanca. Calpe har en hyggelig gamleby og livlig fiskehavn med mange restauranter. Calpe har 27 900 innbyggere.

VAKKERT: I Calpe finner du vakre strender og naturreservatet Peñon de Ifach.

VAKKERT: I Calpe finner du vakre strender og naturreservatet Peñon de Ifach. Foto: Foto: Tourist Info Calpe Centro

Strender med Blått Flagg:

- Arenal-Bol, en av stedets mest folksomme strender (1200x50 meter), omkranset av små palmer.

- Cantal Roig, en liten og vakker bukt med finkornet sand (200x15 meter).

- Levante o La Fossa, en vid bukt (950x40 meter) med gyllen sand. Alle fasiliteter, og om sommernettene blir stranden en improvisert kino.

Altea

Landsbyen ligger ikke langt fra populære Benidorm, men de to stedene kan ikke sammenlignes. Her er ingen høye hotellbygg, men små, hvitkalkede hus og trange gater hvor roen råder. Sjarmerende! Byen ligger på toppen av en ås, hvor kirken med den store, blå kuppelen ruver. Herfra har du nydelig utsikt til de mange små, men vakre buktene og strendene. Her finner du en nudiststrand, seileskole, mange gode restauranter, en lang strandpromenade og en åtte hulls golfbane. Altea har 18 200 innbyggere.

Strender med Blått Flagg:

- Cap Blanch, grusstrand (800x80 meter), vindsurfing om sommeren.

- La Roda, folksom grusstrand (700x50 meter) ved fiskehavnen. Restauranter, kiosker, dykkemuligheter og tilrettelagt for handikappede.

Benidorm

Benidorm skiller seg ut som en moderne og høyreist by med mange tilbud innen shopping og restauranter, og med høye skyskrapere. Et svært populært feriested, ikke minst på grunn av de kilometerlange, vakre strendene. Her kan du leve livet også på nattetid, da byen har mange festligheter å by på. Men det betyr ikke at du ikke kan nyte roen her.Temaparken Terra Mítica, dyreparkene Terra Natura og Mundomar og vannparken Aqualandia er også populære. Benidorm har 66 850 innbyggere.

Strender med Blått Flagg:

- Levante, en vid bukt med en av de mest populære sandstrendene (2084x75 meter) ved Middelhavet, og av mange regnet som en av verdens ti beste strender. Omkranset av palmer, restauranter og puber, og byen i bakgrunnen. Tilrettelagt for handikappede og med mange ulike vannsporttilbud.

BENIDORM: Det kan bli temmelig fullpakken på den populære stranden Benidorm i fellesferien i august. Dette bildet er fra 2005.

BENIDORM: Det kan bli temmelig fullpakken på den populære stranden Benidorm i fellesferien i august. Dette bildet er fra 2005. Foto: Foto: Fernando Bustamente/Scanpix/AP

- Mal Pas Cove, en mye mindre og roligere sandstrand (120x30 meter). Ligger like i nærheten av øya Isla Benidorm, der det er ypperlige dykke- og snorklemuligheter. Tilrettelagt for handikappede.

Alicante

De fleste som besøker Costa Blanca, lander med fly i Alicante, som er den største byen i området. Det er en hyggelig by med mange flotte butikker, restauranter og utelivstilbud. Mange større og mindre sandstrender. Alicante har 32 950 innbyggere.

Strender med Blått Flagg:

- Albufereta, en vakker og populær sandstrand (500x18 meter), omkranset av palmer og kaktuser.

HETEBØLGE: Dette bildet er fra den populære stranden Benidorm på Costa Blanca under en heteperiode i april i år 2000.

HETEBØLGE: Dette bildet er fra den populære stranden Benidorm på Costa Blanca under en heteperiode i april i år 2000. Foto: Foto: Olivares Navarro/Scanpix/AP

- Postiguet, en svær strand (900x45 meter) nær byen. Spesielt hvit sand, palmetrær og restauranter. Tilrettelagt for handikappede.

ALICANTE: Turister på stranden i Alicante i Spania. Her skinner solen året rundt.

ALICANTE: Turister på stranden i Alicante i Spania. Her skinner solen året rundt. Foto: Foto: Scanpix/AP

- El Saladar, populær sandstrand (1600x45 meter) med en vakker strandpromenade og flere restauranter.

- San Juan, hvit, finkornet sand så langt øyet kan se. Stranden (2900x90 meter), som ligger litt nord for byen, er svært populær, og flere hoteller og spisesteder ligger langs strandpromenaden. Tilrettelagt for handikappede.

Santa Pola

Fremdeles en aktiv fiskehavn, som blant annet gir seg til kjenne ved at det er mange gode fiskerestauranter her - noen av spanskekystens beste, faktisk. Et populært feriested. Flotte strender, mange av disse svært barnevennlige. Også egen strand for nudister. Santa Pola har 22 250 innbyggere.

Strender med Blått Flagg:

- Llevant, sentral sandstrand (460x67 meter) med palmetrær og et bredt spekter av vannsporttilbud. Tilrettelagt for handikappede.

- Santa Pola del Este Coves, to rolige viker med fine sandstrender (380x45 meter).

- Tamarit, rolig og vakker sandstrand (830x150 meter), tilrettelagt for handikappede. Muligheter for vannsport.

BARNEVENNLIG: I Santa Pola i Costa Blanca finner du flotte, barnevennlige strender.

BARNEVENNLIG: I Santa Pola i Costa Blanca finner du flotte, barnevennlige strender. Foto: Foto: Turistkontoret i Santa Pola

- Varadero, populær sandstrand (475x62 meter) med vakker utsikt mot Isla de Tabarca.

Guardamar del Segura

Her finner du en av kystens minst travle strender, der forblåste sanddyner omkranses av aromatisk furuskog, pinjetrær og palmer, som ble plantet for at ikke tettstedet skulle drukne i sand fra sandstormer. Guardamar del Segura har 14 650 innbyggere.

Strender med Blått Flagg:

- El Moncayo, rolige sanddyner (1460x40 meter).

- La Roqueta, attraktiv sandstrand (1180x35 meter).

Torrevieja

En stor by og et populært feriested, ikke minst blant nordmenn. De store saltsjøene gjør at saltverkene er de nest viktigste i verden og bidrar til at byen har et mikroklima som har gjort at selveste Verdens helseorganisasjon har utpekt Torrevieja som det sunneste stedet å bo i verden. Mange butikker, restauranter og lange, folksomme sandstrender. Sør for byen ligger flere mindre, strender som har fått det attraktive blå flagget. Torrevieja har 93 000 innbyggere.

Strender med Blått Flagg:

- Campoamor, to flotte sandstrender adskilt av en liten odde: La Glea (513x70 meter) og Aguamarina (270x29 meter), som er roligere. Begge er tilrettelagt for handikappede.

- Flamenca, en populær sandstrand (108x44 meter) tilrettelagt for handikappede.

GUARDAMAR DEL SEGURA: På Costa Blanca ligger stranden Guardamar del Segura som har to strender med Blått Flagg.

GUARDAMAR DEL SEGURA: På Costa Blanca ligger stranden Guardamar del Segura som har to strender med Blått Flagg. Foto: Foto: Tourist Info Guardamar

KLIPPER: Lengst sør på Costa Blanca er landskapet preget av klipper og viker med flotte strender.

KLIPPER: Lengst sør på Costa Blanca er landskapet preget av klipper og viker med flotte strender. Foto: Foto: Jane Holma

PROMENADE: Torrevieja har en lang standpromenade.

PROMENADE: Torrevieja har en lang standpromenade. Foto: Foto: Jane Holma

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning