Årets debutant på Oslo Fashion Week

Feminin og rocka design

Designeren Veronica B. Vallenes er kåret til årets debutant under Oslo fashion Week.

VERONICA B. VALLENES: Fra hennes høst- og vinterkolleksjon 2010 Forever - Ever.

VERONICA B. VALLENES: Fra hennes høst- og vinterkolleksjon 2010 Forever - Ever. Foto: Foto: Thomas Skou

Publisert Oppdatert

Årets debutant under Oslo Fashion Week er designeren Veronica B Vallenes. 30-åringen bor i København.

- Jeg er vanvittig glad for å få vise min høst- og vinterkolleksjon i Oslo. Det betyr veldig mye for meg, sier Veronica B. Vallenes til klikk.no.

Sofistikert og rått

Kolleksjonen hun skal vise under åpningen av moteuka tirsdag kveld, kalt «Forever - Ever», er hennes fjerde kolleksjon.

Den er inspirert av kontraster mellom 50-tallets feminine, elegante ladylook, blandet med edgy og rocka 80-tallspower med eksotiske innslag fra Østen. Dette er en flott kolleksjon for dagens unge kvinner.

- Denne kolleksjonen er en miks av sofistikert eleganse samtidig som det er rått og tøft. Det er en balanse jeg liker veldig godt. Og må jeg velge et favorittplagg, må det være en fotsid silkekjole med skulderputer og leopardprint som nesten er usynlig, sier designeren.

Kolleksjonen skiller seg ut fra hennes tidligere arbeider når det kommer både til silhuetter og snitt, samtidig som det er varmere plagg siden det er en høst- og vinterkolleksjon.

- Hovedmålgruppen min er «it-girls» som vil skille seg ut. De som vil ha noe ekstravagant, og i mange år har jeg hatt lyst til å se Chloë Sevigny i mitt design.

Inspirasjon over alt

Vallesnes forteller til klikk.no at hun finne inspirasjon i veldig mange ting.

- Jeg henter inspirasjon over alt! Det kan være noe jeg ser ofte, men plutselig får et annerledes syn på. Det gjelder bare å se ting i rett kontekst. I tillegg finner jeg masse inspirasjon i bilder. Og kolleksjonen utvikler seg etter hvert som jeg arbeider med den.

Den norske designeren ser også opp til andre designere. Både fra Norge og internasjonalt. Noen av favorittene er Alexander Wang, Acne, Victor & Rolf og avdøde Alexander McQueen. I tillegg er hun fan av den norske designerduoen Arne & Carlos.

- I fremtiden kan jeg se for meg å flytte tilbake, og jeg pendler mye frem og tilbake mellom Norge og Danmark nå. Men København gir meg så mye, så jeg har ikke lyst til å gi slipp på det enda, sier designerdebutanten.

Veronica B. Vallenes viser frem sin kolleksjon under åpningen av Oslo Fashion Week tirsdag kveld. Arrangmentet er lukket for presse og spesielt inviterte, mens resten av visningene er åpen for publikum.

Les også:

Modellen falt for en god sak

Vårens største neglelakktrend

Verdens styggeste sneakers

Slik får du en trendy leilighet

Nydelige plagg fra Forever - Ever.

Nydelige plagg fra Forever - Ever. Foto: Foto: Thomas Skou

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning