Dette er en bakteriebombe!

Her har du en fornuftig grunn til å kjøpe ny veske med god samvittighet: Hepatitt A og salmonella.

SMITTEKILDE: Håndvesken din kan være full av bakterier.

SMITTEKILDE: Håndvesken din kan være full av bakterier. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Vær så god, kjøp deg en ny veske! Samme om du har 15 fra før. Det er rett og slett hygenisk.

Den svenske tabloidavisen Expressen har testet håndvesker, for å se hva slags bakterier vi drar rundt med oss. Resultatet var sjokkerende.

- Hadde man funnet disse bakteriene på et restaurantkjøkken hadde de måttet stenge, uttaler Anders Linder på analysesenteret i Linköping.

Han mener håndvesken er fulle av såpass mange alvorlige bakterier at man bør være forsiktig. For eksempel bør du aldri i verden legge vesken på kjøkkenbenken.

- Veska hører ikke hjemme på et kjøkken, sier han til Expressen. Mange av bakteriene klarer seg i mange timer, og kan gi magesyke og sårinfeksjoner, sier han.

Salmonella-, streptokokker-, sopp-, matforgiftning-, mageinfluensa-, hepatitt A- og ringormbakterier er bare noen av de mange som skal florere i vanlige jenters håndvesker. Kanskje på tide å bytte den ut?

Hvor mye bakterier det er på din veske, handler om hvordan du behandler den. Det verste du gjør er å sette den på bakken, når du for eksempel venter på toget. Busssetet, gulvet på toalettet, gresset i parken og ikke minst hendene dine, er også med på å føre bakterier til vesken.

For å unngå at du blir smittet av bakteriene kan du bytte ut vesken oftere, og ikke minst:

- Vask hendene! sier sjefsmikrobiolog Kjell-Olof Hedlund til Expressen.

- Og gjør det ofte. Særlig nå i disse influensatider.

Les mer om funnene til Expressen her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning