Det Nye: Kommentar

Hjelp, jeg skal på tur!

Jeg ELSKER å reise. Men HATER å pakke.

Vibeke elsker å reise, men HATER å pakke.

Vibeke elsker å reise, men HATER å pakke. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Og jeg lærer aldri. Som nå sist, da jeg skulle til Paris. Da det nærmet seg avreise hadde jeg, tradisjonen tro, klær som var livsnødvendige for reisen i bunnen av skittentøykurven. Det er ikke første gang jeg drar på tur med våte klær i bagasjen, for å si det sånn.

Det er ikke teorien det skorter på, om noen skulle tro det. Jeg har alltid lest flittig artikler à la Slik pakker du smart eller Tenk koffert! Jeg har til og med forfattet noen av disse artiklene selv, med den aller største selvfølgelighet. For jeg kan jo egentlig alle triksene. Som for eksempel å satse på basisplagg med gode kombinasjonsmuligheter. Og rulle klærne oppi kofferten, både for å unngå brettekanter og spare plass. Men gjør jeg det?

Det finnes et evig tilbakevendende dilemma: Hva skal jeg egentlig pakke? Hva kan kategoriseres som må ha med, og hva kan legges i kanskje-dersom-det-blir-plass-bunken? Det er vel unødvendig å si at den siste haugen som regel blir veldig liten. Jeg må liksom alltid gardere meg. Tenk om det blir kaldt og stormfullt? Jeg blir fort gretten - eller i hvert fall en tanke småsur - når jeg fryser. Plutselig er ingen ting gøy, og all energi går til å holde varmen. Men hva om det blir ordentlig varmt? Å traske rundt som en kokt hummer med hetetokter er heller ikke spesielt behagelig. Spesielt ikke når man skal inn og ut av butikker. Og jeg som har pakket bort alle tynne høstjakker allerede. Hvor var det jeg la dem igjen?

Myke, gode reiseklær og komfortable klær til shopping er en nødvendighet. For ikke å glemme plagg med plass til masse god mat og de nydeligste desserter. Mmm ¿ Så helst ikke noe som strammer for mye over magen, takk!

Men tenk om jeg skal på en bedre restaurant? Da passer det seg ikke med kosebukser og hverdagskjoler. Hmm ¿ Det er nok best å ta med en penkjole også, bare for å være på den sikre siden. Jeg klarer selvfølgelig ikke å velge, og det ender med at begge alternativene pakkes ned.

Så var det skoene! Dette er jo helt håpløst. Jeg må ha fottøy som matcher alle antrekkene, hvilket betyr minimum ett par støvletter. Aller helst ett med og ett uten hæler. Og ett som tåler litt dårlig vær. Gode shoppesko er et must, for ikke å glemme rålekre pumps til partybruk. Skal vi se ¿ Da snakker vi minst fem par allerede. Pokker og! Kofferten buler faretruende, og glidelåsen nærmer seg bristepunktet.

Fortsatt har jeg ikke pakket toalettsakene, som er et kapittel for seg. Det kan tenkes at jeg trenger både neglelakkfjerner, håndkrem, kur til håret, i tillegg til selvfølgeligheter som sjampo, balsam, dusjsåpe, skrubb, makeupfjerner, pads, hårgelé og barbersaker. Det er heller ikke sikkert de har hårføner på hotellet, noe som vil bety krise, da frisyren min bare ikke funker uten litt stell om morgenen.

Sånn holder jeg på, helt til jeg må løpe ut av døra for å rekke flyet. Og når jeg endelig synker ned i flysetet, svett og andpusten, kjenner jeg det kommer krypende: Jeg er egentlig ikke så glad i å fly...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning