Det Nye: Hannes hjørne

Livsfarlig tillit

I Det Nye nr. 2 møter du tre unge jenter, som er akkurat som deg - bortsett fra at de er smittet hiv.

Møt tre unge jenter med hiv.

Møt tre unge jenter med hiv. Foto: Faksimile

Publisert Oppdatert

Har du sett filmen Philadelphia med Tom Hanks i hovedrollen som den aidssyke advokaten Andrew Beckett? Hvis ikke, anbefaler jeg deg å løpe til nærmeste filmutleie og få tak i den! Filmen er fra 1993, men dessverre er temaet like aktuelt i dag: diskriminering av hiv- og aidssyke. Andrew Beckett får sparken fra firmaet han jobber i fordi ledelsen er redd han skal smitte kollegene. Selv om vi vet mye mer om sykdommen i dag, er faktum at mange hivsmittede ikke tør å fortelle arbeidsgiver at de er syke - nettopp i redsel for å bli oppsagt, eller frosset ut av kollegene.

En gang for alle: Du kan ikke få hiv av jobbe sammen med en hivsmittet! Du kan trygt bruke samme toalett, drikke av samme glass, spise kaker hun eller han har bakt - for ikke å snakke om å gi vedkommende en god klem. Hiv smitter kun gjennom blod, sæd og skjedesekret.

I Det Nye nummer 2 møter du tre norske jenter som er akkurat som deg og meg - bortsett fra at de er smittet av hivviruset. Tabben de tre gjorde, var å stole på gutter de var glad i, og å ha ubeskyttet sex. Hvem av oss har ikke gjort det? Tenk på det hvis du får høre at en venn, en medstudent eller en kollega er smittet - og husk å beskytte deg selv med kondom.

Tabben de tre gjorde, var å stole på gutter de var glad i, og å ha ubeskyttet sex. Hvem av oss har ikke gjort det?

PS: Tom Hanks fikk Oscar for hovedrollen i Philadelphia, det samme fikk Bruce Springsteen for den nydelige tittelmelodien Streets of Philadelphia. Den får meg fortsatt til å gråte.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning