Få store rabatter

Designerklær til halv pris

Nordmenn elsker å handle designerklær på salg. Fremover blir det flere såkalte outletbutikker.

SALG PÅ DESIGNERVARER: Burberry er bare ett av mange merker du kan velge mellom på outletsalg.

SALG PÅ DESIGNERVARER: Burberry er bare ett av mange merker du kan velge mellom på outletsalg. Foto: Foto: Stella Pictures

Publisert Oppdatert

DETTE ER OUTLET

  • Handlemodellen outlets er importert fra USA.
  • Dette er ikke et vanlig kjøpesenter, men et stort lagersalg med overskuddsvarer og prøvekolleksjoner fra kjente klesprodusenter.
  • Outletbutikker har ofte mye basistøy.
  • Haken er at dette ofte er klær som er en sesong gamle.

I USA kryr det av dem, og alle vestlige land i Europa kan skilte med et respektabelt antall. Shoppeglade besøker dem villig vekk for å gjøre gode designerkupp. Vi snakker om såkalte outlets. Endelig kommer Norge etter!

For bare et halvt år siden åpnet landets første designeroutlet, Outlet One, i Vestby. Nå planlegges det allerede å utvide området på 5000 kvadratmeter med enda flere outletutsalg.

Les også: Eksklusive lagersalg i hele verden

Utvikler konseptet

- Vi ønsker å videreutvikle konseptet med billige merkevarer og ser for oss en såkalt outlet village, bygd over samme lest som flere av de outletene som har gjort stor suksess i USA, Sverige, Danmark og flere andre europeiske land, forteller Kristoffer Olsen i Jotun Partners som står bak satsingen.

- Dette med outlets er noe som har kommet for å bli, det er også derfor vi satser såpass stort som det vi gjør, legger han til.

Den nye outletlandsbyen vil utgjøre et tillegg på 7000 kvadratmeter over to etasjer, og planlegges å stå ferdig i løpet av 2009.

Les også: Designerkupp i København

Masser av designertøy

- Vi har lyktes godt, og ser at det er stor interesse for et outlet av denne typen. Den gode starten gjorde at vi utvidet med en stor sportsavdeling bare noen måneder etter åpningen i sommer. Satsingen på en større outlet-landsby er det naturlige steget videre, sier Olsen.

Les også: Alle vil ha Manolo-sko

Folk som shopper på outletsalg handler veldig variert. De fleste handler motetøy til sterkt reduserte priser. Prisene ligger fra 40 prosent og opptil 70 prosent lavere enn i andre motebutikker.

- Vi selger store deler av kolleksjoner til merkevarer som Burberry, Hugo Boss, Levis, Polarn O. Pyret og Armani, forteller Olsen.

Outlet One har pr. i dag flere enn 100 forskjellige leverandører og mer enn 150.000 plagg i butikken.

Les også: Luksuriøs gummi

Les også: Norske jenter sier nei pelsen

OUTLET-VILLAGE: Snart kan du boltre deg i to etasjer med billig designertøy.

OUTLET-VILLAGE: Snart kan du boltre deg i to etasjer med billig designertøy. Foto: Foto: Jotunfjell Partners

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning